Ekmek hijyeni operasyonu başladı

Ekmek taşıma arabaları ve kasalarının daha hijyen olması için düğmeye basan Kadıköy Belediyesi, halk sağlığının korunması için gerekli olan standartları belirledi. Ekipler, unlu mamul, ekmek gibi...

10 Mayıs 2011 - 10:52

Kadıköy Belediyesi’nin halk sağlığının korunması konusunda üzerinde ciddi şekilde durduğu konulardan biri de gıda güvenliği ve temizliği. Bu amaçla çalışmalarına hız veren Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sağlık uzmanları halk sağlığının korunması için gerekli olan standartları belirledi ve unlu mamul, ekmek gibi gıda maddeleri üreten, dağıtan fırınlara tebligat yapmaya başladı. Kadıköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan tebligatlarda ekmek taşıma arabaları ve kasalarıyla ilgili kurallar şöyle belirlendi:
Ekmek taşıma araçları kapalı kasa olacak. Araçlarda havalandırma yani aspiratör sistemi olacak. Ekmek kasaları gözeneksiz, kir, toz vs. tutmayacak ve ürüne hijyenini koruyacak şekilde olacak ve dezenfektasyonuna dikkat edilecek. Kasaların üzeri mandallı kapaklı olacak ve yedek kasa bulundurulacak. Araçta ekmek kasalarının konabileceği raflar olacak. Raflar ise zeminden en az 15 cm. yükseklikte olacak. Raflar paslanmaz metalden imal edilmiş olacak. Araç içinde raf düzeni U biçiminde olacak. Araç temizlik ve dezenfeksiyona uygun olacak ve bu işlem uygun periyotlarla gerçekleştirilecek. Kasaların yüklenmesi en az iki kişi ile gerçekleştirilecek. Ekmek arabalarında görevli olan kişilerin portör muayeneleri yapılacak, akciğer grafiklerinin çekilmesi ise zorunlu olacak. Ekmek arabalarında ekmek dışında eşya ve diğer malzemeler taşınamayacak. Ekmeklerin üzeri bez, gazete vb. şeylerle örtülmeyecek.

MUSTAFA SÜRMELİ


 


ARŞİV