Ekrem İmamoğlu’ndan 29 Ekim mesajı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için kutlama mesajı paylaştı

29 Ekim 2025 - 10:50

CHP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından bir kutlama mesajı paylaştı. Mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz” sözlerine atıfta bulunan İmamoğlu, “Genç ve cesuruz, mutlaka kazanacağız. Yaşasın Cumhuriyet.” ifadelerini kullandı.

Mesaja eklenen videoda konuşan İmamoğlu, Cumhuriyet’in bugün hâlâ barışın, özgürlüğün ve ortak geleceğin teminatı olduğunu vurgulayarak şu sözleri söyledi:

“Dünyanın savaşlar, işgaller, zulümler altında büyük acılar yaşadığı bu günlerde Cumhuriyet'imize sahip çıkmak barışa, huzura, kardeşliğe de sahip çıkmaktır. Omuz omuza olacağız, buluşturarak başaracağız. Cumhuriyet'in bize kazandırdığı özgüven ve cesaretle hep daha ileri, hep daha büyük hedeflere hep birlikte yürüyeceğiz. Atatürk'ün yolunda yürümenin verdiği sorumlulukla kararlılıkla yürüyeceğiz. Hazır mıyız? Kararlı mıyız? Cumhuriyet için hazır mıyız? Gelecek güzel günlere inanmaktan asla vazgeçmeden yürüyeceğiz ve mutlaka başaracağız. Göreceksiniz kararlılığın sonunda pırıl pırıl, ışıl ışıl aydınlık bekliyor. Biz kimiz biz? Biz genç ve cesur Türkiyeyiz. Gençliğimiz var, milletçe hazırız. Atatürk sen çok yaşa. Cumhuriyet sen çok yaşa. 29 Ekim Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. Şimdi artık yapacak tek bir şey kaldı; birlikte nasıl yaşayacağımıza dair milletçe birbirimize söz vermek. 29 Ekim 1923 gününe saatler kala Mustafa Kemal dedi ki; ‘Efendiler yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz.’ Yürüyüşümüz, geleceğimiz aydınlık olsun. Hepinizi çok seviyorum. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Yaşasın tam bağımsız ve güçlü, mutlu Türkiye. Bayramımız kutlu olsun.”


ARŞİV