Elektrik borcu olanlara uyarı!

Abonelere daha iyi hizmet sunmak için, tahsilatları zamanında yapması gereken AYEDAŞ, Anadolu yakasında elektrik borcu olanlara yönelik çalışmasını hızlandırdı.

09 Ağustos 2011 - 12:03

Elektrik borcunu ödemeyen abonelere AYEDAŞ’tan uyarı geldi. AYEDAŞ Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “AYEDAŞ olarak hizmet alanımız olan İstanbul’ un Anadolu Yakası’nda müşterilerimize sağlıklı ve kesintisiz elektrik sunmak için alacaklarımızı tahsil etmek mecburiyetinde olduğumuzdan tahsilât çalışmalarımızı yoğunlaştırmış bulunmaktayız. Hafta içi mesai saatlerinde yaptığımız rutin tahsilât çalışmalarımıza ek olarak her hafta sonu farklı bir İşletme Müdürlüğümüz hizmet alanında Toplu Tahsilât Çalışması gerçekleştirmekteyiz” denildi. 250 Tahsilât Ekibi Personeli ve şirket yöneticilerinin de katıldığı uygulamada, birikmiş fatura borcu bulunan müşterilerin elektriklerinin kesildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“'Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye, Adalar, Vaniköy, Erenköy, Beykoz, Bostancı, Dudullu, Samandra, Şile, Kartal, Pendik, İçmeler ve Kurtköy İşletme Müdürlüklerimiz hizmet bölgelerinde hafta sonları yapılan Toplu Tahsilat Çalışmalarında 64.923 borçlu abone kontrol edildi. Birikmiş borcu bulunan abonelerin özel bir ekipçe kontrol edildiği bu çalışmalarda 3.985 abonenin elektriği borçtan dolayı kesildi. Tahsilatı takip amacıyla gerçekleştirilen çalışma esnasında gidilen adreslerde ayrıca kaçak elektrik kontrolleri de yapılmış olup kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 631 tesisat için ‘Kaçak/Usulsüz Elektrik Tespit Tutanağı’ düzenlendi. Çalışma boyunca, 8.636 tesisata mühürleme işlemi yapıldı”

Faturanızı zamanında ödeyin!

AYEDAŞ'ın açıklamasında, hafta sonu gerçekleştirilen Toplu Tahsilât Çalışmalar esnasında, çalışmanın yapıldığı İşletme Müdürlüğü hizmet noktalarındaki veznelerin açık bulundurulduğu, ayrıca borçlu abonelere düzenli olarak SMS, e-posta gönderilerek ve ‘kesme ihbarı’ bırakılarak tebligatta bulunulduğu anımsatıldı. AYEDAŞ, tüm aboneleri mağdur olmamak için faturaları zamanında ödemeye çağırdı.


 


ARŞİV