Elektrik kesintilerinde düzenleme

65 yaş üstü tüketicilerin, engelli tüketiciler ile şehit ailelerinin ve muharip/malul gazilerin elektriği, borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilmeyecek

21 Aralık 2020 - 11:52

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) bütün dağıtım şirketlerinin uyması gereken kuralları içeren ve bir Yönetmelik ile dört Usul Esas’tan oluşan kalite mevzuatı paketini kabul etti.  Mevzuatla ilgili bilgileri açıklayan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Her iki yönetmelikte de kırmızı çizgimiz kaliteli hizmet ve tüketici memnuniyeti. Bu yeni dönemde kaliteden taviz veren, tüketici mağduriyetine sebep olan şirketler ağır cezalarla karşılaşacak” dedi.

"65 yaş üstü tüketiciler, engelli tüketiciler ve şehit aileleri ve muharip/malul gazilerin elektriği, borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyecek" açıklamasında bulunan Yılmaz “Mağduriyet oluşmaması için cuma günleri, resmi ve dini bayramlarda ve bu bayramların bir önceki gününde –yani arifesinde- elektrik kesme işlemi yapılamayacak. Bir inşaat bittiğinde, elektrik altyapısını hazır hale getirmeyen dağıtım şirketine ceza verilecek. Kesinti sayı ve sürelerinde iyileştirme yapamayan elektrik dağıtım şirketlerine ceza verilecek” dedi.

3 YILDA YÜZDE 80 ZAM

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK), Ekim ayında elektriğe yüzde 5.75 oranında zam kararını açıklamıştı. Yapılan zamla elektrik konutlarda tüm vergi, pay ve fonlar dahil 71.02 kuruştan 75.10 kuruşa çıkmış ve bu artışla birlikte son üç yılda elektrik fiyatlarındaki zam oranı yüzde 80'i aşmıştı.


ARŞİV