Elektrik yoksa Güneş enerjisi var

Sadece güneş enerjisi ile çalışan “Solar Şarj İstasyonu”, Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’daki merkez binasının bahçesine yerleştirildi.

13 Kasım 2014 - 15:10
Sadece güneş enerjisi ile çalışan “Solar Şarj İstasyonu”,sayesinde Kadıköy Belediyesi’ne gelenler cep telefonlarını istasyondan şarj etmeye başladı.Solar Şarj İstasyonu,üzerinde bulunan güneş paneliyle güneş enerjisini bünyesinde topluyor.

 Mustafa SÜRMELİ

Kadıköy’de güneş enerjisiyle çalışan telefon şarj istasyonu hizmete başladı. Dışarıdan hiçbir elektrik bağlantısı olmayan, sadece güneş enerjisi ile çalışan “Solar Şarj İstasyonu”, Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’daki merkez binasının bahçesine yerleştirildi.  

Solar şarj istasyonu, üzerinde bulunan güneş paneliyle güneş enerjisini bünyesinde depoluyor. Depolanan güneş enerjisiyle cep telefonları veya USB ile çalışan tüm elektronik aletlerin ücretsiz şarj edilmesi sağlanıyor.  
İstasyonlar, güneşli zamanlarda biriktirdiği elektrik enerjisiyle gece veya güneşsiz günlerde de hizmet sunabiliyor. Ayrıca deprem gibi olası doğal afetlerde yaşanan genel elektrik kesintilerinde de hizmet verecek özellikte olması solar şarj istasyonlarının önemini ortaya koyuyor.
Projeyle doğal kaynakların sürdürülebilirliği ve karbon salınımının azaltılması amaçlanırken, yenilenebilir enerji kaynaklarına ne kadar kolay ulaşılabileceğine de dikkat çekiliyor.
 
AMAÇ KADIKÖY’E YAYMAK
Kadıköy Kent Konseyi Çevre ve Altyapı Grubu Başkanı Songül Demirel, olası afetlerde yaşanan enerji kesintilerinde haberleşmeyi sağlamak amacıyla Kadıköy’de parklar ve toplanma alanlarına bu tür şarj istasyonlarının yerleştirilmesini amaçladıklarını söyledi.
Güneş enerjisiyle çalışan cep telefonu şarj istasyonlarını sosyal sorumluluk projesi olarak İzmir ve Ankara’da hayata geçiren Filli Boya firmasıyla temasa geçtiklerini belirten Kadıköy Kent Konseyi Çevre ve Altyapı Grubu üyeleri, pilot projeyi Kadıköy geneline yaymak istediklerini belirttiler.
Çevre ve Altyapı Gurubu Kadıköy’de çevrenin korunması adına farklı konularda çalışmalarını sürdürüyor.

ARŞİV