Emek Sahnesi'ne isim değişikliği dayatması

Emek Sineması’nı yıkarak yerine Grand Pera Emek Sahnesi’ni kuran inşaat firması, Emek Sahnesi’ne tebligat yollayarak bu adı kullanmamasını istedi

03 Kasım 2016 - 13:39
Emek Sineması’nı yıkarak yerine Grand Pera Emek Sahnesi’ni kuran inşaat firması, Emek Sahnesi’ne tebligat yollayarak bu adı kullanmamasını istedi. Bugüne kadar Işıklı Gönül, Bir Sen Bir Ben, Sadece Diktatör, Babil, Nâzım Hikmet Memleket, Öteki Vagon, Küskün Müzikal, 11’e 11, Kırmızı Yorgunları, Öteki ve Sıkı Gözetim adlı oyunları çıkartan ve tiyatro izleyicileri tarafından severek takip edilen Hasanpaşa’daki Emek Sahnesi’nin maruz kaldığı bu yaklaşım tepki topluyor.
Emek Sahnesi’nin kurucusu Pınar Yıldırım, konu ile ilgili sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı: “Emek Sineması’nı yıkıp yerine Grand Pera Emek Sahnesi yapan inşaat firması tarafımıza tebligat yollayıp dava sürecini başlatmıştır. Yıkmak yerle bir etmek onların fıtratında var çünkü. 5 yıldır emek verdiğimiz, 9 oyun ürettiğimiz ve üretmeye devam ettiğimiz sahnemizin adını değiştirmek zorunda kalıyoruz.
Bu süreçte biletixten satış da yapamıyoruz onlara da tazminat davası açma ihtimaline karşı sahnemizin online satışları biletix tarafından durdurulmuştur. Süreç sonunda ‘sahnemizi kaybetmek’, ‘içindekilere el konulmak’ ve şahsımın ödeyeceği yüklü bir tazminat öngörülmüştür.”
Yıldırım, çok kısa bir süre içinde yeni bir isim bulmak zorunda olduklarını belirterek tiyatroseverlerden bu konuda destek beklediklerini de ifade etti.


ARŞİV