Emekçiler 1 Mayıs'ta Taksim'de buluşuyor

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, ortak açıklamayla, 1 Mayıs İşçi Bayramını Taksim Meydanı’nda bir milyon kişiyle kutlamayı amaçladıklarını açıkladılar.

26 Nisan 2011 - 11:15

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, ortak açıklamayla, 1 Mayıs İşçi Bayramını Taksim Meydanı’nda bir milyon kişiyle kutlamayı amaçladıklarını açıkladılar.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği(TTB) 1 Mayıs hazırlıklarını Şişli’deki DİSK Genel Merkezi’nde düzenlediği bir basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştı.
Toplantıda konfederasyonlar adına ortak bir açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, 1 Mayıs 2011 kutlamalarının, işsizlik ve yoksulluğun kalıcılaştığı, krizin olumsuz etkisinin, resmi rakamlarda bile gizlenmeyecek bir düzeye ulaştığı, siyasal iktidarın referandum sonrası toplumsal muhalefete karşı giderek artan baskı ve şiddetinin kuşatmasında gerçekleştiğini söyledi.
Gazeteci Ahmet Şık’ın basılmamış kitabına yönelik operasyona, TBMM’den çıkartılan tezkereye ve dünyanın sürüklendiği ekolojik krize de değinen Görgün; Ergenekon operasyonlarıyla ilgili olarak, “Derin devlet ilişkileri içerisinde bir egemenlik çatışmasına dönüşmüştür.” ifadelerini kullandı.


“1 MAYIS 1977 KATLİAMI ANISINA”
Görgün “1 Mayıs 1977 katliamında kaybedilenlerin anısına, Taksim meydanını 1 Mayıs alanı yaparak işçi sınıfına, birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak yeniden kazandırmamızda, bizimle birlikte kararlı bir mücadele veren, sınıf dostlarımızla, devrimcilerle, demokratlarla, sosyalistlerle, yurtseverlerle yeniden yan yana, omuz omuza olacağız. 1 milyon emekçinin 1 Mayıs’ta Taksim’de olmasını hedefledik. Bu ses Türkiye’nin aydınlık geleceğinin sesi olacaktır. Bu ses işsizliğe, açlığa, yoksulluğa en güçlü cevap olacaktır. Bu ses eşitliğin özgürlüğün barışın sesi olacaktır. Bu ses ülkemizde ve Ortadoğu’da emperyalist saldırganlığa karşı haykırış olacaktır.” diyerek bitirdi.


ARŞİV