Emekli öğretmenlerin Kadıköy buluşması

Tokat ve Gümüşhane Öğretmen Okulları’nın 67 mezunları ve burada öğretmenlik yapmış emekli öğretmenler, Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıldönümü olan...

26 Nisan 2012 - 14:40

Tokat ve Gümüşhane Öğretmen Okulları’nın 67 mezunları ve burada öğretmenlik yapmış emekli öğretmenler, Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıldönümü olan 17 Nisan’da Kadıköy'de biraraya geldi.

Kozyatağı'ndaki Kadıköy Belediye Meclis Binası'ndaki buluşmada, mezun ve öğretmenler hem hasret giderdi hem Köy Enstitüleri’ni andı. Tokat ve Gümüşhane’de öğrenim gören ve öğretmen olarak görev yapan öğretmenler, uzun yıllar sonra karşılaşmanın verdiği heyecan ile hasret giderdiler ve geçmişin anılarını tazelediler. Toplantı, Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Ozan’ın açılış konuşması ile başladı. Emekli öğretmen Cevat Onursal’ın moderatörlüğünü üstlendiği toplantı; emekli öğretmenler Öner Yağcı, Nazmi Arıkan, Fatma Yazgan, Bekir Cebeci, Bedri Çankaya ve Rafet Çağlar’ın konuşmaları ile devam etti. Toplantıda Yağcı “Köy Enstitüleri'nden Öğretmen Okulları'na”; Arıkan “Öğretmen okulları ve öğretmenliğin bugünü”; Yazgan “Bir öğretmenden bin öğretmene”; Cebeci “Uzaklardan”; Çankaya “Eğitimin kökeni ve işlevi” ve Çağlar da “Eksik bıraktıklarımı tamamlıyorum” başlıklı sunumlar yaptılar. Toplantının ortasında konuklara bir de müzik dinletisi sunuldu. Gülçe Küçükaslan, Evrim Öztürk, Çağla Canın ve Deniz Ünel’den oluşan “Carinhoso Flüt Dörtlüsü”, emekli öğretmenlere keyifli bir flüt dinletisi sundu. Emekli öğretmen Bekir Cebeci’nin toplantıya Hollanda’dan bir mektup göndererek toplantıya katılması da katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

 


ARŞİV