Emeklilik mağdurları Kadıköy'de eylemdeydi

“Emeklilikte Yaşa Takılanlar Türkiye Platformu” üyeleri, prim günü tamamladıktan sonra emekli olunmasını sağlayacak düzenlemenin yapılmasını istedi.

15 Ocak 2014 - 11:36
 Çeşitli sendikalara mensup çalışanlar tarafından oluşturulan “Emeklilikte Yaşa Takılanlar Türkiye Platformu” üyeleri, prim günü tamamladıktan sonra emekli olunmasını sağlayacak düzenlemenin yapılmasını istedi.
 
12 Ocak Pazar günü Kadıköy Boğa’da toplanan grup, “Ölüm var kul hakkı var” sloganları eşliğinde iskeleye yürüdü. Kendilerini birbirlerine zincirleyerek protesto eylemi yapan grup adına basın açıklaması yapan Mehdi Bıkmaz, “Bizler emeklilikte yaşa takılanlarız. Sıkıntımızın erken emeklilikle hiçbir ilgisi yok. Elimizden alınan emeklilik hakkımız için buradayız. Mağduriyetimizi giderecek düzenleme, torba yasaya girene kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, “Aslında yaşa takılanlar yok. Bu ülkede kafası takılanlar var. Kafası hâlâ orada kalanlar var. Şimdi emeklilikte yaşa takılanlar mücadele ediyor, öncülük yapıyor. Oysa yüzbinlerce arkadaşımız bu sürece bir katkı verseler, damgasını vursalar, Kadıköy Meydanını Ankara'daki Tandoğanı, Meclisin önünü gerçekten inletseler, gerçekten kendi ayaklarına sıkılan kurşuna karşı direnseler, mücadele etseler inanıyorum ki bu yasa bir haftada bu Meclisten geçecek” diye konuştu.
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve Mevlüt Aslanoğlu da eyleme destek verdi.

ARŞİV