Emniyet Teşkilatı 166 yaşında

Kuruluşunun 166. yılını kutlayan Emniyet Teşkilatı, Kadıköy’de de şehit polis aileleri için bir yemek düzenledi.

12 Nisan 2011 - 13:45

Kuruluşunun 166. yılını kutlayan Emniyet Teşkilatı, Kadıköy’de de şehit polis aileleri için bir yemek düzenledi.


Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü düzenlediği bir dizi etkinlikle Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun 166. yılını kutladı. Kadıköy’de düzenlenen kutlamalar kapsamında şehit polis aileleri de unutulmadı. Kadıköy Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı yöneticiler ve mülki amirlerin de katıldığı bir yemekte Emniyet Teşkilatı’na yıllarca hizmet veren, gerektiğinde de canını veren personel unutulmadı. Hafta boyunca ilçede düzenlenen etkinliklerde de Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun 166. yılının kutlandığı vurgulandı.


BOYDAK TEK TEK İLGİLENDİ
Kutlamaların ilki şehit polis aileleri ve teşkilata yıllarca hizmet veren ve emekli olan mensuplar için düzenlenen yemekti. Kadıköy’ün gözde mekanlarından İstanbul Yelken Kulübü restoranında verilen yemeğe, aralarında Kadıköy Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Canbaz, Emekli Vali ve Emniyet Müdürlerinden Celalettin Tüfekçi, Prof. Dr. Korkmaz Altuğ’un da bulunduğu seçkin davetliler katıldı. Emniyet Teşkilatı’nın 166. kuruluş yıldönümüne ilişkin bir konuşma yapan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak, Türk polisinin, toplumun güvenliği için gerektiğinde canını seve seve feda edebileceğini, bu uğurda kendini feda eden personeli asla unutmayacaklarını söyledi. Şehit polis ailelerine ve tüm katılımcılara düzenlenen yemeğe katıldıkları için teşekkür eden Boydak, daha sonra protokoldeki yerinden kalkarak, şehit polis aileleri ve emektar personelin bulunduğu masaya oturdu. Bir süre onlarla sohbet eden Boydak, Emniyet Teşkilatı’nın yönetici konumunda bir personeli olarak her zaman şehit polis ailelerinin yanında olduğu mesajını verdi.


MESLEĞİNİZLE GURUR DUYUN
Yemeğe katılan ve yaptığı konuşmada, emekli olmuş tecrübeli bir yönetici olarak mesleği başındaki emniyet mensuplarına bazı tavsiyelerde bulunan Emekli Vali ve Emniyet Müdürü Celalettin Tüfekçi, “Bugüne kadar polis memuru hüviyetimi taşıdım. Bununla da gurur duydum. Bu mesleği yapan arkadaşlarım siz de mesleğinizle gurur duyun” dedi.
Türk polisini diğer ülke polislerinden ayıran bir çok özellik olduğunu, Türk polisinin gerektiğinde tıpkı askerler gibi vatan için canını feda edebildiğini ifade eden Celalettin Tüfekçi, “Türk polisi de dünya polisi kalitesindedir ama bu yetmez. Dünya standardının üstüne çıkmalıdır” diye konuştu.
Konuşmasında Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak’ı çalışkanlığı, dürüstlüğü, atılganlığıyla çok sevdiğini belirtmeden geçmeyen Tüfekçi, şehitleri asla unutmayacaklarını ifade etti.
Yemekte şehit polis ailesi yakınları ve emektar personel de duygularını dile getiren konuşmalar yaptı.
Kutlamalar kapsamında Pazar günü de emniyet mensuplarının katıldığı kahvaltılı bir Boğaz turu düzenlendi.


ARŞİV