Emre Kongar'dan hayat dersleri...

Söyleşi için Kadıköy'e gelen usta gazeteci-yazar Emre Kongar, siyasetten zalimliğe, empati kurmaktan demokratikleşmeye pek çok konuda yorumlarını paylaştı.

02 Haziran 2011 - 15:21

Söyleşi için Kadıköy'e gelen usta gazeteci-yazar Emre Kongar, siyasetten zalimliğe, empati kurmaktan demokratikleşmeye pek çok konuda yorumlarını paylaştı.

Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi'nin düzenlediği geleneksel Kadıköy buluşmalarının son konuğu gazeteci-yazar Emre Kongar'dı. 28 Mayıs Cumartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapılan söyleşiye, salon kapasitesinin çok üstünde bir katılım olunca, daha büyük bir salona geçildi.
Kongar, ''Tüm mazlumlara… Bir gün iktidara geldiklerinde zulüm yapmamaları dileğiyle!'' ithafıyla başlayan son kitabı "İçimdeki Zalim"den bahsederek, zulmün öğrenilen bir kavram olduğunu söyledi. Kongar, ''Bu nedenle her mazlum, zulmü öğrenir. İktidara gelince de öğrendiği biçimde zulüm uygular. Bu ise zulmün yaşamasına ve gelişmesine yol açar'' dedi.

''DEMOKRATİKLEŞME DEĞİL OTORİTERLEŞME!''
Türkiye’nin geleceğine dair kötümser olduğunu belirten Kongar, ''Sadece siyasal partilerin birbirlerine ilişkin söylemlerinden dolayı değil, özellikle mevcut hak ve hukuk ihlallerinin attığı nefret tohumları yüzünden ve hâlâ bazı politikacılar tarafından belli grupların dışlanması ve suçlanması açısından!'' yorumunu yaptı.Kongar, Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda ise ''Büyük bir üzüntüyle belirtmeliyim ki şu andaki siyasal gelişmeler demokratikleşmeden daha çok, otoriterleşme yönünde görünüyor'' ifadesini kullandı. Kongar, seçim sürecine ilişkin de ''Politikacıların, yani liderlerin insan hakları ve demokrasi bakımından toplumdan daha ilerde olmaları gerekli ki, onu geliştirsinler. İktidarda henüz böyle bir yapı göremiyorum. Muhalefette belki daha çok var ama onlar da yönetimi etkileyecek yerde değiller.'' diye konuştu. Söyleşi sonunda seyircileri dışarıya bırakmayarak, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ü sahneye davet etti. Öztürk'ten övgü dolu sözlerle bahseden Kongar, ''Kadıköy'ün başarılı, çağdaş ve yüzakı başkanı" dedi.
 


 


ARŞİV