En Güzel Balkon ve Teras Bahçesi Yarışmasına başvurular devam ediyor

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen “En Güzel Balkon ve Teras Bahçesi Yarışması”na başvurular 7 Temmuz’a kadar devam ediyor. Belediye kent yaşamında yeşil dokunun önemine dikkat çekmeyi ve vatandaşların çevre düzenlemesi konusunda farkındalığını artırmayı amaçlıyor

27 Haziran 2024 - 09:24

Çevreye duyarlı projeleri hayata geçiren Kadıköy Belediyesi, kent yaşamında yeşil dokunun önemine dikkat çekmeyi ve vatandaşların çevre düzenlemesi konusunda farkındalığını artırmayı amaçlıyor.  Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği "En Güzel Balkon Bahçesi ve En Güzel Teras Bahçesi Yarışması” da çevre düzenlemesi konusunda farkındalık yaratacak projelerden biri. Belediyenin  bu yarışmayı düzenlemesindeki ana amaç, kent sakinlerinin yaşadıkları mekânları daha yeşil ve yaşanabilir hale getirmelerini teşvik etmek. Yeşil alanların artırılması, sadece estetik açıdan değil, aynı zamanda çevre ve insan sağlığı açısından da büyük önem taşıyor. Ayrıca, balkon ve teras bahçeciliği, şehirde yaşayan insanlar için doğa ile iç içe olma fırsatı sunarak psikolojik açıdan da olumlu etkiler yaratıyor. Bu yarışma, hem bireysel hem de toplumsal düzeyde çevre bilincini artırarak, Kadıköy’ü daha yeşil ve yaşanabilir bir yer haline getirme yolunda önemli bir adım. Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün düzenlediği yarışma ile çevreye olan ilgi ve çevre bilincinin artırılması, yeşil dokunun öneminin artırılması hedefleniyor.

KOŞULLAR NELER? 
Balkon ve bahçe olmak üzere iki kategoriden oluşan yarışmaya, ilgili profesyonel hizmet veren kişi, kurum ve kuruluşlar hariç, tüm özel ve tüzel kişi, kurum ve kuruluşlar katılabilecek.  Katılımın ücretsiz olduğu yarışmada, başvurular sadece bir kategori için geçerli olacak.  Herhangi bir yaş sınırının olmadığı yarışmaya katılımcılar farklı açıdan çekilen beş adet fotoğraf ile başvurabilecek. Katılımcıların fotoğraflarından birinin balkon/teras genelini gösterir nitelikte olması gerekiyor. Diğer fotoğraflar mekânın farklı açılarından çekilmiş olabileceği gibi, teras ve balkonların iç ve dış cephelerinin olabildiğince farklı açılardan fotoğraflanması gerekiyor. Balkon içindeki detayların yanı sıra apartmanın dışından mekânın genel görüntüsünün belirgin olması da aranan şartlardan biri.  Başvuru yapan herkesin yarışmaya katıldığı mekânı yarışma sonuna kadar başvurduğu şekilde muhafaza etmeye özen göstermesi de gerekiyor. 


İLK 3’E ÖDÜL VERİLECEK 

Kadıköy Belediyesi’nin deneyimli uzmanlarından oluşan beş kişilik jüri tarafından başvuru sahiplerine yapılacak ziyaretlerde; balkon ve bahçelerde kullanılan çiçek çeşitliliği, özgünlük, sürdürülebilirlik, geri dönüşüm malzemelerin kullanımı, aydınlatma ve sulama sistemleri, kent bahçeciliği, saksı ve süs eşyalarının uyumu gibi kriterlere göre puanlama yapılacak. Jüri değerlendirme yaparken mekânın genel tasarımı ve çevreyle olan uyumu, estetik görünüşü ve bakımlılığı ve işlevselliği gibi konulara dikkat edecek. Bitkilerin kompozisyonu ve sağlık durumunun yanı sıra kullanılan mobilya ve aksesuarların uygunluğu da jüri üyelerinin değerlendirmesinde etkili olacak.  Her kategoride ilk 3’e girenler belirlenecek ve ödülleri tören ile verilecek. Yarışmada birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye ise 5 bin lira para ödülü verilecek. 

Yarışmaya başvurular sadece internet üzerinden olduğundan elden belge teslim alınmayacak. Başvuruların 7 Temmuz Pazar gününe kadar devam edeceği yarışmanın detaylarına ve başvuru koşullarına buradan ulaşabilirsiniz.


ARŞİV