En güzel bayram bu bayram

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl da Kadıköy’de bir dizi etkinlikle kutlanacak. Çocuklar oyunlarla, şarkılarla, danslarla eğlenecek; dolu dolu bir bayram geçirecek.

17 Nisan 2013 - 15:15

Kadıköy Belediyesi, tüm kültür merkezleri, çocuk etüt merkezleri, Çocuk Sanat Merkezi ile sokaklarla parklarda düzenleyeceği etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm Kadıköy’e yayacak. Kadıköylü çocuklar tüm haftaya yayılan etkinliklerle bayramlarının coşkusunu zirvede yaşayacak.
23 Nisan etkinlikleri 21 Nisan Pazar günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde açılacak Geleneksel 2. Çocuk Resimleri sergisiyle başlayacak. Çocuk Sanat Merkezi öğrencilerinin resimlerinden oluşan sergi 30 Nisan’a kadar görülebilecek. 23 Nisan Salı günü ise Kadıköy’ün dört bir yanını çocukların gülüşleri kaplayacak. Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezleri saat 12.00’de Söğütlüçeşme Camii önünde buluşarak kostümlerle balonlarla Altıyol’a yürüyecek. Aynı gün Bağdat Caddesi’nin birçok noktasında saat 13.00-18.00 arası tiyatro gösterileri, konserler, atölye çalışmaları gibi etkinlikler gezmeye gelen çocukların karşısına çıkacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği’nin merkezi ise her zamanki gibi Özgürlük Parkı olacak. 23 ve 24 Nisan günleri saat 13.00-18.00 arası aikido gösterilerinden, müzik ve dans gösterilerine, Caillou konserinden ödüllü yarışmalara, boyama etkinliklerinden el sanatları atölyesine onlarca etkinlik çocukları bekliyor olacak. Ayrıca her yıl olduğu gibi park içine dev oyun parkurları yerleştirilecek. 23 Nisan Salı akşamı 20.00’de ise Özgürlük Parkı içindeki Açıkhava Tiyatrosu’nda Eti Çocuk Tiyatrosu “Çizmeli Kedi” adlı oyununu çocuklar için ücretsiz sahneleyecek.
23 Nisan’ın öyküsünü bale, dans, koro ve orkestra öğrencilerinin kurgusuyla anlatan Çocuk Sanat Merkezi’nin gösterisi de ücretsiz olarak Kozyatağı Kültür Merkezi’nde izlenebilecek. Üç gün önceden davetiyelerinin temin edilmesi gereken gösteri saat 19.00’da başlayacak.
 
NAKİYE ÖĞRETMEN ANILACAK
23 Nisan, çocuk hakları mücadelesinde önemli bir yeri olan Nakiye öğretmeni anmaya da vesile olacak. 1930 yılında dünyanın ilk Çocuk Hakları Mitingi’ni düzenleyen ve ilk Çocuk Hakları Bildirisini okuyan öğretmen Nakiye Elgün’ün rölyefi 23 Nisan Salı günü saat 13.00’te bir törenle açılacak. Kadıköy Belediyesi tarafından heykeltıraş Ümit Öztürk’e yaptırılan rölyef, Nakiye öğretmene bir saygı duruşu niteliğinde… Söğütlüçeşme Başçavuş Sokak’taki rölyefin açılışında Çocuk Sanat Merkezi Keman Orkestrası bir konser verecek ve Nakiye öğretmenden yıllar sonra Drama bölümü öğrencisi Çocuk Hakları Bildirisi’ni okuyacak.
 
KUŞLUK ÇOCUK ŞENLİĞİ
19 Mayıs Mahallesi’ndeki Kuşluk adı veren bölge, mahalleli Ali Eraslan’ın girişimi ve Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün katkılarıyla “23 Nisan Sokak” adını almıştı. 23 Nisan 1996 günü çocukların boyayarak adına yaraşır hale getirdiği şenlikten 17 yıl sonra yine Eraslan’ın girişimiyle “Kuşluk Çocuk Şenliği” düzenleniyor. O gün miniklerimiz ve velileri, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi oyun alanında eğlenecek, Arkadaş Akvaryum’unu gezecek, Kadıköy Rıhtım’da bulunan Türk Balon kaptanı Haksoylu’nun brifingine katılacak ve 19 Mayıs mahallesinde 23 Nisan sokakta bulunan “Kuşluk Kalesi”ni boyayacak. Etkinlikler saat 17.00’de başlayacak.
 
OPTİMUM’DA 23 NİSAN KARNAVALI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul Optimum Outlet’te karnaval coşkusuyla kutlanacak. 20 Nisan Cumartesi günü başlayacak etkinlikler 5 gün boyunca devam edecek. 20 Nisan Cumartesi günü Ukraynalı gösteri grubu tarafından yapılacak Bubble Show sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de büyülü anlar yaşatacak. Şekilden şekile giren, içinden insan geçebilen, büyüdükçe büyüyen köpükten balonlar, çoluk çocuk herkesin hayal sınırlarını zorlayacak. 23 Nisan Salı günü ise Optimum, çocuklar için adeta bir panayır alanına dönüşecek. Güne özel etkinlikler çerçevesinde; renkli kostüm ve makyajlarıyla da dikkat çeken juggling ve jonglör gösterileri, contact ball performansları, akrobatların denge şovları, lastik kızların kurdale ve hulahoop gösterileri çocukları eğlendirecek.
 
OYUNCAK MÜZESİ’NDE 23 NİSAN
Çocukların 23 Nisan tatilinde en çok ziyaret ettiği mekânlardan biri olan İstanbul Oyuncak Müzesi, ziyaretçilerini güzel aktivitelerle karşılamaya hazırlanıyor. 13.00’te Çocuk Caz Konseri, 13.45’te Bedenimiz Enstrüman Oyunu, 14.30’da Şule Şenol’un Sinerji Oyunu, 15.00’te Deniz Doğruöz’ün Dev Mikado Oyunu ve 15.30’da Tavşan Yuvası Oyunu ile Balon Koşusu Oyunu çocukların eğlenceli vakit geçirmesini sağlayacak. Ziyaretçiler müze giriş ücreti dışında bütün etkinliklere ücretsiz katılabilecek.
 
KOZZY’DE 2 GÜN ÇOCUK ŞENLİĞİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İstanbul’daki Kozzy AVM’de de şenlik havasında geçecek. Tam 2 gün sürecek etkinlikler boyunca küçükler hem çocuk olmanın, hem de bayramın coşkusunu doyasıya yaşayacak. Kozzy AVM, şenliklerin 2. günü olan 24 Nisan’da ise, ilk 200 ziyaretçisine sinema bileti ve hamburger menü hediye edecek.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına herkes; 23 ve 24 Nisan günlerinde, saat 14.00 - 19.00 arasında düzenlenecek etkinliklere çocuklarını götürerek ortak edebilecek.
 
 
 
 

ARŞİV