Engelleri aşıp üniversiteye girdiler

Kadıköy’de yaşayan, engelli gençlere düzenlenen, ücretsiz üniversiteye hazırlık kurslarına katılan öğrenciler üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşme başarısını gösterdi.

11 Eylül 2013 - 12:12
Bu yıl, Kadıköy’de yaşayan, ekonomik durumu yetersiz ve engelli gençlere düzenlenen, ücretsiz üniversiteye hazırlık kurslarına katılan öğrencilerin 54'ü, hukuk'tan tıp'a, sosyoloji'den çocuk gelişimi’ne üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşme başarısını gösterdi.
 
Kadıköy Belediyesi’nce, Kadıköy’de yaşayan, ekonomik durumu yetersiz, ihtiyaçlarına yönelik uygun eğitim imkanı bulamayan engelli ve dezavantajlı gençlere ücretsiz “üniversiteye hazırlık eğitimi” düzenlendi.  
Kadıköy Belediyesi, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uğur Dershanelerinin işbirliği ile gerçekleştirilen eğitim, 24 Kasım 2012-15 Haziran 2013 tarihleri arasında Kadıköy Kemal Atatürk Anadolu lisesinde gerçekleştirildi.
Öğrencileri kutlayan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, eğitim hayatlarında başarılar diledi.
 
ÖĞRENCİLERİN KAZANDIĞI BÖLÜMLER
Üniversite hazırlık eğitimine katılan öğrencilerin 54'ü üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşti. Öğrencilerin yerleştiği bölümler şunlar:
Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Matematik Öğretmenliği, Fizik Bölümü, Bilgisayar Programcılığı, Müzik Öğretmenliği, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, İspanyol Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı, Güzel Sanatlar, Radyo ve Sinema-TV, Banka ve Sigortacılık, İşletme, Dış Ticaret, Pazarlama, Maliye, Muhasebe, Emlak, Çocuk Gelişimi, Büro Yönetimi ve Asistanlığı, Yapı Ressamlığı, Spor Akademisi.

ARŞİV