Engelli aşçıların başarısı

Kadıköy Şöhret Kurşunoğlu Okulu'nun engelli aşçıları, gastronomi festivalinde altın madalya kazandı.

11 Nisan 2012 - 15:21

Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) ile “World Association of Cheefs Societies (WACS)- Dünya Şefler Birliği” desteğiyle düzenlenen “10. Uluslarası Gastronomi Festivali” Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Kadıköy'de, eğitilebilir zihinsel engelli gençlere eğitim veren Şöhret Kurşunoğlu İlköğretim Okulu ve İş Okulu Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümünde garson ve aşçı yardımcılığı eğitimi alan 6 öğrenci de festival kapsamında düzenlenen yarışmada zihinsel engelliler dalında yarıştı.
Zihinsel engelli yarışmacılar yıl içerisinde öğretmenlerinin gözetmenliğinde yarışmaya hazırlandılar. Müdürleri Meltem Emiralioğlu ve öğretmenleri Tuğçe Bakkaloğlu’nun destekleri ile yarışmaya katılan öğrenciler, öğretmenler tarafından belirlenen menüyü, yarım saat içerisinde tatlı ve kahve de içerecek şekilde hazırladılar. 6 öğrenci, dünyanın birçok yerinden gelen aşçılar arasında birinci seçilerek, 6 altın madalya sahibi oldular. Okul Müdürü Meltem Emiralioğlu, engelli bireylerin toplum içinde çalışabileceğini gösterdiklerini vurgulayarak, “Toplum içerisinde engelliler daha kolay iş bulabilirken zihinsel engelliler daha geri planda kalıyorlar. Bu durumu tersine çevirmek gerek” dedi.

ARŞİV