Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi, fuara katıld

Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi, Engelsiz Yaşam Fuarı’na katıldı.

11 Aralık 2013 - 11:24
Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi, Engelsiz Yaşam Fuarı’na katıldı.
İstanbul Fuar Merkezi’nde, 5-8 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Engellilere özel ürünler, hizmetler ve özel eğitim kurumları” konulu Engelsiz Yaşam Fuarı’na, Kadıköy Belediyesi bu yıl 5. kez iştirak etti. 15 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda Kadıköy Belediyesi engelliler alanında sunduğu hizmetlerin tanıtımını gerçekleştirdi. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de merkezin fuardaki standını ziyaret etti.
Engelsiz Yaşam Fuarına yerel yönetimler, engelli teknolojisi üreten firmalar, Sivil Toplum Kuruluşları ve rehabilitasyon merkezleri katıldı. Ulusal ve uluslararası ölçekte engellilere özel ürün, teknoloji ya da hizmet sunan kuruluşların tek çatı altında toplandığı fuarda, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla güçlü bir kamuoyu oluşturuluyor. Kadıköy Belediyesi’de fuara engelliler alanında hizmet sunan Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi ile katıldı.
Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi, 2005 yılından bu yana engelli vatandaşlara ve ailelerine psikoloijk, hukuki ve istihdam alanlarında danışmanlık hizmeti veriyor. Mesleki eğitim, sosyal organizasyonlar ve grup faaliyetleri ile sosyal destek veren merkez, engellilerin yaşam kalitelerini arttırmayı ve sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamayı hedefliyor.

ARŞİV