Engelli öğrencilere karne hediyesi: KAR TANELERİ

Eğitimci yazar Ayşe Gülten Kırıcı, çocuklar için yazdığı “Kar Taneleri” adlı kitabını Dosteller İşitme Engelliler Okulu’ndaki çocuklara karne hediyesi olarak verdi.

23 Ocak 2014 - 08:38
Yıllarını eğitimciliğe adayan Kadıköylü emekli öğretmen ve yazar Ayşe Gülten Kırıcı, çocukların keyifle okuyabileceği bir kitaba imza attı. “Kar Taneleri” adlı kitap Sokak Kitapları Yayınları’ndan çıktı. 8-13 yaş arası çocukların ilgisini çekecek Kar Taneleri, yardımseverlik, sorumluluk, hoşgörü, paylaşım, büyüklere saygı ve sevgi gibi bir çok iyi davranış şekline vurgu yapıyor. Yazar Kırıcı, kitabın yazım öyküsünü şu sözlerle anlatıyor:
“Ocak ayının ilk haftasıydı. Uyandığımda, dışarıda lapa lapa kar yağıyordu. Bu şekilde yağan kar, insanlarda genelde sevinç ve coşku uyandırır. Beyazlığıyla temizlik ve saflığı ifade eder. Benim de içimi bir sevinç ve coşku kapladı. Birden düşüncelerimde bir şeyler yerine oturdu. Evin içinde “buldum” diye kendi etrafımda dönmeye başladım. Kitabımın ismini bulmuştum. “Kar Taneleri “olmalıydı. Bu havada okullar kesinlikle tatil olurdu.. Öğretmenlik yıllarımda çalışan annelerin bu durum karşısında yaşadığı zorluklara tanık olmuştum. Ben öğretmen olduğum için böyle bir durumda, çocuğumla birlikte tatil şansına sahiptim. Ama ya diğer mesleklerde çalışanlar… Hemen salonda bulunan masaya doğru giderek bilgisayarımın başına oturdum. Bir taraftan yağan kar tanelerini seyrederken, diğer yandan bilgisayarda kitabımı yazmaya başlamıştım. Cümleler kendiliğinden akıyordu sanki.”
 
DOST ELLER’DE HEDİYE OLARAK DAĞITILDI
Kar nedeniyle okulların tatil olduğu bir günde rüyasında bir kar tanesiyle dostluk kuran Selim’in öyküsünün anlatıldığı kitap, geçtiğimiz günlerde Dosteller İşitme Engelliler Okulu’nda öğrencilere karne hediyesi olarak dağıtıldı. Yazar Ayşe Gülten Kırıcı’nın eşi Remzi Kırıcı’nın tercümanlığı aracılığıyla tanıtımını yaptığı kitaba çocukların ilgisi yoğundu. Yayınevi’nin de desteğiyle Kırıcı, imzaladığı kitabını çocuklara yarıyıl tatilinde okumaları için hediye etti.

ARŞİV