Engelli Merkezi, Avrupa'da

Engelli bireylerin iletişim becerilerini, bağımsız olabilme yeteneklerini geliştirmek ve sosyal gelişimlerini güçlendirmek amacıyla Letonya’da düzenlenen eğitime, Kadıköy Belediyeside katıldı.

31 Ekim 2014 - 09:31
Engelli bireylerin iletişim becerilerini, bağımsız olabilme yeteneklerini geliştirmek ve sosyal gelişimlerini güçlendirmek amacıyla Letonya’da düzenlenen eğitime, Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi de katıldı. 
 
Avrupa’da Öğrenme Fırsatı Projesi kapsamında geçtiğimiz ay Letonya’nın Sigulda kentinde gerçekleştirilen “Bağımsız Yaşamda Medya” eğitimine Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi de  katıldı.

6 farklı uluslararası kuruluşun liderleri ve engellileri ile birlikte, engellilerin sosyal ve profesyonel yetenek ve becerilerini geliştirmek, sosyalleşmeyi teşvik etmek,  bu doğrultuda Avrupa kurumlarının iyi uygulamalarını paylaşmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen “Erasmus Plus Programı/Stratejik Ortaklıklar İnavasyon ve İyi Uygulamaların Aktarımı” eğitimde, proje kapsamında yer alan 30 katılımcı biraraya geldi. YMCA Parthenope Onlus (Dünya çapında faaliyet gösteren YMCA şemsiye kuruluşunun İtalya Napoli’de bulunan üyesi) tarafından koordine edilen Avrupa’da Öğrenme Fırsatı Projesi’ne; İtalya (YMCA Parthenope), İrlanda (COPE Foundation), Macaristan (ReCreativity), Polonya (Stowarzyszenie "Nasz Lag - nasza wies") ve Letonya (Latvian Movement for Independent Living) olmak üzere 6 farklı ülkeden engellilere yönelik hizmetler sunan kurum ve kuruluşlar, engelli öğrencileri ile birlikte katıldı. Türkiye, Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi ile projeye katıldı. Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi’nde görev yapan iki sosyal çalışmacı ve merkeze bağlı bir zihinsel engelli ile bir ortopedik engelli, Türkiye’yi temsil etti.

 
TOPLUMSAL ENTEGRASYON SAĞLANIYOR
Proje ile yaygın eğitim metotları, oyunlar, fiziksel aktiviteler, fotoğraf ve video çekimleri aracılığı ile engelli bireylerin iletişim becerilerini, bağımsız olabilme yeteneklerini geliştirmek,  toplumsal entegrasyoslarını ve sosyal gelişimlerini güçlendirmek amaçlanıyor.
Proje kapsamında Letonya’da bulunan iki farklı Engelli Merkezi’ne ve Sigulda Belediyesi ziyaret edildi, kurum çalışanları ve engelliler bir araya gelerek aktiviteler düzenlendi, kurum çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Ziyaret edilen kurumlara, gerçekleştirilen projenin tanıtımı ve proje kapsamında katılımcılar tarafından yapılan dergi, röportaj ve video çalışmaları aktarıldı.  
Proje süresince; insan hakları, değerler, etik ve medya çalışma alanlarıyla birlikte, interaktif fotoğraf, video, röportaj çekimleri, hikâye anlatımları yapıldı, atölye çalışmaları düzenlendi, kültürel tanıtım geceleri ile farklı ülkelerden gençlerin birbirlerini tanımaları sağlandı. Bu çalışmaların yanı sıra ısınma oyunları, resim, dans aktiviteleri de gerçekleştirildi.
 
 
 

ARŞİV