Engelli Ritim Grubu Kadıköy'ü coşturdu

Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin 10–16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği perküsyon-ritim konseri, Kadıköylüleri büyüledi.

24 Mayıs 2011 - 10:04


Kadıköylü engelliler, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi önderliğinde birçok etkinliğe imza attı. Bunlardan biri de 12 Mayıs Perşembe günü Bahariye Caddesi’nde düzenlenen perküsyon-ritim konseriydi. Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin perküsyon ve ritim kursuna devam eden engelliler, ilk gösterilerini Engelliler Haftası Kapsamı’nda Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası önünde gerçekleştirdiler. Hayatın Ritmi Perküsyon ve Koro Gösterisi adıyla Kadıköylülere başarılı bir gösteri sunan engelliler, gösterileri sırasındaki danslarıyla hem kendileri coştu hem de izleyenleri coşturdular. Gönüllü ders veren ritim eğitmeni Yaşar Morpinar’ın öğrencisi olan 25 kişilik ritim grubu, enerjileriyle, yetenekleriyle gösteriyi izleyen Kadıköylü vatandaşlardan büyük alkış aldılar.
Engelli perküsyon ve ritim grubunun bir sonraki günkü durağı ise Bağdat Caddesi’ydi. Kazım Kulan İş Merkezi önündeki konsere Cadde sakinlerinin ilgisi de büyüktü. 13 Mayıs Cuma günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda ise yine engelliler için pantomim gösterisi yapıldı.
ENGELLİLER PİKNİKTE BULUŞTU
Engelliler Haftası etkinleri kapsamında 11 Mayıs Çarşamba günü de engelliler piknik yapmak için Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda buluştular. Aileleriyle birlikte piknikte şarkı söyleyip dans eden engelliler dansın ardından koro ve pantomim gösterisi gerçekleştirdiler.
Engelliler ayrıca Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin girişimiyle Sancaktepe General İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası’nda bir günlük asker oldular ve yemin törenine katıldılar.

Fotoğraflar: Büşra DURGUN – Gürbüz ENGİN
 


ARŞİV