Engelliler Günü'nde özel bir açılış

Suadiye Mediha ve Turhan Tansel Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi açılışı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirildi.

04 Aralık 2013 - 11:21

Mustafa SÜRMELİ
Suadiye Mediha ve Turhan Tansel Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hizmete girdi. 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, hayırsever Erdoğan Yüksel ve oğlu Hakkı Yüksel, öğretmenler, aileler ve öğrencilerin katıldığı açılış töreninde duygulu anlar yaşandı. Bağışsever Erdoğan Yüksel’in gözyaşlarını tutamadığı açılışta bir de pasta kesildi. Açılışı yapılan okul ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Kadıköylü engelli çocuklara özel bir okul hediye edilmiş oldu.

TÜM İHTİYAÇLAR GÖZETİLEREK YAPILDI
Açılış konuşmasında, yeni inşa edilen okulun yerinde bulunan eski okulun ilk defa Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden Mediha-Turhan Tansel çifti tarafından yaptırıldığını, 1996 yılına kadar iki katlı olarak hizmet verdiğini, o yıldan sonra özel eğitime tahsis edildiğini anlatan Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, hayırsever işadamı Erdoğan Yüksel ve oğlu Hakkı Yüksel’in Kadıköy’e bir okul yapma isteği üzerine, gerekli resmi işlemlerden sonra yeni okulun Kadıköy’e ve eğitime kazandırıldığını söyledi. Hayırsever aileye teşekkür eden Kaymakam Birol Kurubal, 2013-2014 eğitim döneminde faaliyete geçen ve yapımı için 1,5 milyon lira harcanan okulun 1800 metrekare kapalı alanıyla 150 öğrenci kapasiteli olduğunu söyleyerek, engelli öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına göre inşa edildiğini vurguladı.

BAŞKAN ÖZTÜRK: ‘İNSANA HİZMET ETMEK KUTSALDIR’
Kadıköy’e özel bir eğitim mekânının kazandırılmasından dolayı mutluluğunu dile getiren Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk ise hayırsever Erdoğan Yüksel ile oğlu Hakkı Yüksel ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya katkılarından dolayı teşekkür ederek, daracık bir alanda mucizevî bir çalışma gerçekleştirildiğini vurguladı. Duygusal bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selami Öztürk, “İnsanlar doğarken günahsızdırlar, bütün kötülüklerden arınmışlardır. Bu çocuklarımız ömürleri boyunca kötülüklerden arınmış olarak yaşayacaklar. Ve bunların hepsi melek… Bugün bu binanın yapımına herhangi bir şekilde katkı verenler, yapanlar meleklere hizmet etmiş oldular. Umuyorum ki bütün ömürleri boyunca, yaşamlarından sonra dahi onları burada anacak ve onları rahatlatacak olan bu mekândır. Başta bağışçılarımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum. Öğretmenlerimiz için de aynı şey geçerlidir. Çocuklarımıza eğitim veren öğretmenlerin değerini parayla ölçmek mümkün değil. Öğretmenlerimizi kutluyor, aynı sevaba onların da sahip olduğunu belirtmek istiyorum. Kentin belediye başkanı olarak böyle bir olaya küçük de olsa katkı vermenin kendi adıma büyük onur ve şeref olduğunu hissediyorum” dedi.
Kadıköy Belediyesi’nin Çocuk Diş Sağlığı Merkezi’nden de bahseden, buranın, bütün ilkokul çocuklarına diş tedavi hizmeti sunarken, engelli çocuklar için özel olarak tasarlanmış Türkiye’nin birkaç ameliyathanesinden birine de sahip olduğunu vurgulayan Öztürk, “Türkiye’nin her tarafından engelli yurttaşlarımız geliyor ve Merkezimizde ameliyat oluyor. Tedavi sonrası çocuklarımızın ve ailelerinin mutluluğunu gördüğümde belki de yaptığım birçok eserden daha fazla mutlu oluyorum. İnsana hizmet etmek kutsaldır” diye konuştu.

ERDOĞAN YÜKSEL GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Yükseller Eğitim Vakfı adıyla eğitime hizmet vermeye başlayan Erdoğan Yüksel de konuşmasında göz yaşlarını tutamadı. Ülkesine ve ülkesinin çocuklarına faydalı olma imkânı verdiği için Allah’a şükür ettiğini söyleyen Erdoğan Yüksel, “Şu anda hayatımın en mutlu anını yaşamaktayım. Okul zamanımda Allah’a hep dua ettim. Memleketime hayırlı işler yapmamı nasip etmesini istedim. Şükürler olsun ki bugün dualarım kabul oldu. Çok mutluyum. Beni sevindiren diğer bir konu da Almanya’dan ve İstanbul’dan pek çok vatandaşımızın bu güzel okulumuzu gördükten sonra hayır işleri yapmaya özenmiş olmalarıdır. Tamamını yapmaya güçlerinin yetmeyeceğini belirtmeleri nedeniyle de bir vakıf kurduk. Bundan böyle hayırlı işlerimizi el ele Allah’ın yardımıyla yapmaya devam edeceğiz. Bir tek isteğim var. Okulumuzun kapasitesinin yükseltilmesi ve daha fazla çocuğumuza hizmet verebilmesi” dedi.
Yüksel, okulun yapımında katkısı olan başta Kadıköy Belediyesi’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve emeği geçenlere teşekkür etti.

TOPLUM İÇİN HAYIR YAPMAK İNSANLIĞIN GEREĞİ
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise yaptığı konuşmasında hayırsever Erdoğan Yüksel ve ailesinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde kendisini, çocukları ve aileleri çok mutlu ettiğini belirterek, “Hayırsever Erdoğan Yüksel ve kıymetli ailesi sizler meleklerimizi sevindirdiniz. Ailelerini sevindirdiniz. Sizlere teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Bu arada Vali Mutlu, hayırsever Erdoğan Yüksel’e bir jest yaparak, Kadıköy Hasanpaşa’daki İkbaliye Ortaokulu’nun adının bundan böyle “İkbaliye Erdoğan Yüksel Ortaokulu” olarak değiştirildiğini açıkladı.

ARŞİV