Engelliler hem eğlendi hem öğrendiler!

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği ‘Alternative Camp’ın kapanış töreni, Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

21 Ekim 2010 - 18:41

Engelliler hem eğlendi hem öğrendiler!


Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği ‘Alternative Camp’ın kapanış töreni, Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Alternatif Yaşam Derneği işbirliğiyle engellilerle yaz döneminde yapılan “Alternative Camp” kapanış töreni, 14 Ekim Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Yaz döneminde Haziran–Eylül ayları arasında kampta engelliler ağırlandı. İzmir Aliağa Yenişakran Köyü Afacan Motel’de yapılan kampta, engelliler spor, eğitim, tatil imkânı buldu. Kamp kapsamında resim, dans, enstrüman, drama, fotoğraf, film, jonglor, kişisel gelişim, ritim, sağlıklı yaşam ve savunma gibi farklı konular ele alındı.
Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Ensari, Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tülin Ergüner, Alternatif Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Tutal, Meclis Başkan Vekili Nüvit Şahlıoğlu, Meclis üyeleri Nazlı Gülay Kuriş, Hatice Çaloğlu ve Mücella Genç programa katılanlar arasındaydı.
Programda; 15 yıldan bu yana piyano çalan Seçkin Akurgal'ın piyano dinletisi dinleyenleri büyüledi. Erdinç-Ertunç Yeşilkaya, Gülçin Ovacık, Eray Kunduk, Ferhat Kaya, Nursen Ciğerli, Çağlar Çağla Uzun, Hande Özyer, Orkide Meltem Özkan’dan oluşan Alternative Camp ritm grubu da programda yer alanlar arasındaydı.
Alternatif Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Tutal’a plaket verilmesinin ardından katılımcılara da katılım belgesinin verildiği programda, yaz dönemi boyunca engellilerimizle birlikte programda yer alan 90 gönüllüye de Teşekkür Belgeleri verildi.

Kampla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tülin Ergüner, “Kamp, farklı engel grupları, farklı yaş ve cinsiyetler, farklı kültürler ve diller arasında kurduğu köprü ile grupların sosyal yaşama katılımına katkıda bulunarak, toplumda farkındalık ve bilinç yaratmayı amaçlıyor. Kampta, mevcut tesislerde gönüllülük mantığı içerisinde ve ücretsiz olarak engellilere sağlanan spor, tatil ve eğitim imkânı sağlanıyor. Her hafta 10 engelli ve 3 refakatçiyi belirlenen tarihlerde Aliağa Yenişakran Köyü Afacan Motel’de ağırladık. Alternatif Yaşam Derneği’nin sosyal projesini 2010 yılında Kadıköy'de yaşayan engelliler için organize ediyoruz. Engelliler konusunda yaptığı çalışmalarla öncü olan Belediyemiz Alternative Camp ile engelliler için çok önemli bir eksikliği de gidermiş oldu” dedi.

Cansu ÇAĞIRTEKİN


ARŞİV