Engelliler için unutulmaz bir yaz

Bir Arada Bir Hafta 2013 Yaz Kampı sayesinde spor, gezi ve eğlence dolu bir hafta geçirdiler.

10 Ekim 2013 - 12:42

Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi engelli ve aileleri için umut oldu. 2005 yılından bu yana engelli ve ailelerine;  sağlıktan eğitime, sosyal yaşamdan istihdama kadar geniş bir yelpazede danışmanlık ve sosyal destek hizmeti veren Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi bu yıl engelli ve ailelerine unutulmaz bir yaz yaşattı.
Engellilerin yaşam kalitelerini arttırmak, onların sosyal hayata daha aktif şekilde katılmalarını sağlamak için pek çok proje yürüten Kadıköy Belediyesi, "Bir Arada Bir Hafta" engelli yaz kampının bu yıl dördüncüsünü Antalya Konyaaltı Portobello Otel’de 28 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdi. Bu yıl ortopedik, görme, kronik ve işitme olmak üzere faklı engel gruplarından 60 engelli katıldığı kamp sayesinde engelliler spor, gezi, eğlence ve sanat dolu bir tatil yaşadı.
Kamp süresince deniz, havuz etkinlikleri gerçekleştirildi. Ayrıca Tahtalı Zirvesi, Ulupınar, Kaleiçi, Düden Şelalesi, Aspendos olmak üzere Antalya'nın tanınmış turistik bölgelerine gezi düzenlendi. Bölgedeki bir at çiftliği de kamp programı kapsamında gezilirken engelliler burada ata binerek keyifli vakit geçirdiler. Ayrıca uzman eğitmen eşliğinde ebru ve çamur atölyelerinde ebru ve çamur çalışmaları yapıldı.  Ayrıca Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünün daveti üzerine üniversite ziyaret edilerek, öğrencilerle birlikte spor aktiviteleri gerçekleştirildi.
Bir Arada Bir Hafta 2013 Yaz Kampı ile farklı gruptan engellilerin kaynaşması ve sosyalleşmelerine fırsat sağlanırken, aynı zamanda kamp boyunca kalınan otel ve gidilen mekânlarda engelli farkındalığının geliştirilmesine yönelik programlar düzenlendi. Kamp süresince engellilere verilen tüm hizmetler Kadıköy Belediyesi tarafından ücretsiz olarak sağlanırken, şehirlerarası ulaşım uçakla, tüm şehir içi geziler ve transferler engelli araçları ile gerçekleştirildi.

ARŞİV