Engelliler ilk sergilerini açtılar

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Yerel Girişimler İstihdam Edilebilirlik Eğitim Projesi kapsamında Kadıköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye Sakatlar...

23 Şubat 2011 - 13:23

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Yerel Girişimler İstihdam Edilebilirlik Eğitim Projesi kapsamında Kadıköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şubesi ve Bostancı Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Cam Üfleme Eğitimi Projesi mezunlarını vermeye devam ediyor.
Engelli kursiyerler ilk sergilerini de açtılar.
Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, engelli yurttaşlara yönelik pek çok çalışmaları olduğunu belirterek, “Onların sıkıntılarını biliyoruz. O problemlerin çözülmesi için devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Engellilerimizin üretken bireyler olarak topluma kazandırılmaları çok önemli. Bu meslek edindirme kursumuz sonunda engellilerimizin böyle ürünler ortaya koymaları hepimizi gururlandırmıştır. Bu ve buna benzer projelerin faydalı ve örnek olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar da, “Açılışı yapılan bu sergi ile engellilerin hem rehabilitasyon anlamında, hem de istihdam açısından ihtiyaçları karşılanmış olması sosyal hayatımıza fayda sağlayacak ve maddi anlamda onlara kazanımlar sunacaktır” diye konuştu. Bostancı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Lokman Yılmaz ise engellilere yönelik bu tür projelerin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.


ARŞİV