Engellilere destek oldular

Kadıköy Belediyesi engelli istihdamına destek veren firmalara teşekkür plaketi verdi.

01 Şubat 2011 - 13:19

Kadıköy Belediyesi engelli istihdamına destek veren firmalara teşekkür plaketi verdi.

Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Engelsiz-İş ve İstihdam Merkezi tarafından 21 Ocak Cuma günü, engelli istihdamına destekte bulunan firmalar için bir teşekkür töreni düzenledi.
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende 2005 yılından buyana Engelsiz-İş ve İstihdam Merkezi’ne engelli istihdamı konusunda destek veren 20 firmaya Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeleri tarafından teşekkür plaketleri verildi. Törene engelli istihdamında bulunan firmalar, bu firmalar tarafından istihdam edilen engelliler, Kadıköy Belediyesi Meclis Üyeleri, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri ve Kadıköylüler katıldı.
Engellilerin iş yaşamına kazandırılmasında verdikleri destekden dolayı teşekkür edilen firmalar şunlar:
Aras Kargo A.Ş., Berko İnşaat Taahhüt. San. Tic. Ltd. Tic,
Borusan Lojistik Dağıtım Depolama Taşımacılık Ve Tic. A.Ş, Capitol Alışveriş Hizmetleri Tic. A.Ş., Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A. Ş, Citibank A.Ş., Oto Koç Otomotiv Sanayi A.Ş , Gentes İnşaat Sanayi Ve Tic. A.Ş., Global Bilgi Çağrı Merkezi Servisi Ve Pazarlama Danışma Hizmetleri A.Ş., Hayat Kimya A.Ş., İstanbul Marriott Hotel Asia, Kasdaş A.Ş., Koç Holding A.Ş., Marsan Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Mpm & D Yönetim Danışmanlığı Araştırma Hizmetleri, Özel Bilfen Eğitim Kurumları A.Ş., Özel Çınar Bakım Merkezi, Thomas Yayıncılık Paz. Ltd.Şti, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş., Unmaş Unlu Mamüller San. Ve Tic. A.Ş.


Engelsiz İş ve İstihdam Merkezi:
Engelsiz İş ve İstihdam Merkezi toplumda en çok ayrımcılığa uğrayan kesimlerden biri olan engellilerin iş yaşamına kazandırılmasına yönelik çalışmalar sürdürür. Merkez çalışmalarına 2005 yılında bir Avrupa Birliği projesi olarak başlamış ve 2006 yılı itibariyle merkeze dönüştürülmüştür.


Merkezde Yürütülen Faaliyetler:

• Merkezde engellilerin verimli ve uzun süreli istihdamlarının sağlanabilmesi için çalışmalar sürdürülür.
• Merkezden doğru istihdamın yapılabilmesi için engelli açığı bulunan sektörlerin ve işyerlerinin tespiti yapılır.
• Engelli üyeye istihdam öncesi hangi alanlarda daha rahat çalışabileceklerine dair bilgilendirme, iş başvurusunda bulunma, özgeçmiş formu oluşturma, iş mülakatlarında sağlıklı iletişim kurabilme konularında danışmanlık hizmeti verilir.
• Merkezde direk istihdama yönelik çalışmaların yanı sıra istihdamı arttırmaya yönelik eğitim çalışmaları da sürdürülür.
• Aynı zamanda merkezde engellilerin internet yolu ile yaptıkları müracatlar alınarak istihdama yönelik yönlendirme sağlanır.
• Engellilerin gittikleri iş görüşmelerinde moral ve motivasyonlarını arttırmak, kişisel farkındalık ve uyum sağlama konularında psikolojik destek verilir.
• İstihdam öncesi ve sonrası engellilerin yaşayabilecekleri yasal sorunlar için hukuki danışmanlık hizmeti verilir.


2005 -2010 Yılları Arasında Rakamlarla Engelsiz-İş ve İstihdam Merkezi:

• Merkeze Kayıtlı Engelli Sayısı: 1.605

• İstihdam Edilen Engelli Sayısı: 777

• Eğitim Alan Faydalanıcı Sayısı: 900

• Danışmanlık Alan Engelli Sayısı: 3.378


ARŞİV