Engelsiz buluşmaya davetlisiniz!

Kadıköy Belediyesi, engellilere yönelik gerçekleştirilecek olan çalışmalarda katılımcı bir yönetimle geleceği tasarlamak

03 Temmuz 2014 - 15:45
Kadıköy Belediyesi, engellilere yönelik gerçekleştirilecek olan çalışmalarda katılımcı bir yönetimle geleceği tasarlamak ve yol haritası oluşturmak amacıyla 10-11 Temmuz’da “Engelsiz Kadıköy Paylaşım Günleri” düzenliyor. Kadıköylü engelli bireyler ve engelli yakınları ile ilgili tüm sivil toplum kuruluşları, fiziksel, mimari ve sosyal alanlardaki engelli erişilebilirliği üzerine fikir yürütmek ve beş yıllık stratejik plana katkı sağlamak için Kadıköy Evlendirme Dairesi Büyük Salon’da gerçekleştirilecek buluşmaya davetli!
 
Kadıköy Belediyesi, 10 Temmuz Perşembe ve 11 Temmuz Cuma günleri Evlendirme Dairesi’nde “Engelsiz Kadıköy Paylaşım Günleri” düzenliyor. İki gün boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek buluşmada Kadıköylü engelliler, engelli yakınları, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetim temsilcileri bir araya gelecek, sorunları tartışıp çözüm yollarını konuşacak.
Kadıköy Belediyesi’nin katılımcı bir yönetim anlayışıyla yürüttüğü beş yıllık stratejik plana katkı sunma amacı da taşıyan “engelsiz buluşma”, hem fiziksel, mimari ve sosyal alanlardaki engelli erişilebilirliği üzerine fikir yürütme hem de bir yol haritası oluşturma amacını taşıyor.
Bu çalıştayın bir başka amacı da engellilerin ve engelli yararına çalışmalar yapan farklı engeller için mücadele eden sivil toplum kuruluşlarının birbirlerini dinlemeleri, önceliklerini anlamaları ve çevre farkındalığı sağlamaları kadar birbirlerinin farkındalığını arttırmaları da hedefleniyor.
Engelsiz Kadıköy Paylaşım Günleri’nin ilk gününde “Fiziksel ve Mimari Erişilebilirlik” “Sosyal Erişilebilirlik” ve “Toplumsal Bütünleşme” gündem konuları tartışılacak. Fiziksel ve Mimari Erişilebilirlik başlığı altında ulaşım, konut, eğitim ve sağlık mekanları, kamu daireleri, özel işletmeler, bankalar ve sosyal mekanlarda yaşanan sıkıntılar; Sosyal Erişilebilirlik başlığı altında mesleki eğitimler, kişisel gelişim ve hobi eğitimleri, ayni yardımlar, rehabilitasyon, danışmanlık, spor, kültür etkinlikler konuşulacak. Toplumsal Bütünleşme başlığı altında ise engellilere yönelik hizmetlerde özel hizmet üretimimi yoksa engelli engelsiz birlikteliği çerçevesinde tasarlanan hizmetler mi olmalıdır?” sorusuna cevap aranacak. İkinci gün ise ilgili sivil toplum kuruluşları tarafından etkin işbirlikleri, proje sunumları paylaşılacak ve potansiyel işbirlikleri geliştirmek için yeni yaklaşımlar planlanacak.
Kadıköylü engelliler ve engelli yakınlarının herhangi bir başvuru yapmadan katılabileceği Engelsiz Kadıköy Paylaşım Günleri’ne katılacak sivil toplum kuruluşlarının ve projeleriyle katkı sunmak isteyen bireylerin katılım formunu doldurması gerekiyor. Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: www.engelsizkadikoy.org

ARŞİV