Engelsiz Yaşam Fuarı'na davetlisiniz

5-8 Aralık 2013 tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde, “Engellilere özel ürünler, hizmetler ve özel eğitim kurumları” konulu Engelsiz Yaşam Fuarı EYAFexpo 2013 düzenlenecek.

04 Aralık 2013 - 15:20
 
5-8 Aralık 2013 tarihleri arasında Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde, “Engellilere özel ürünler, hizmetler ve özel eğitim kurumları” konulu Engelsiz Yaşam Fuarı EYAFexpo 2013 düzenlenecek. Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi’nin 5. kez katılacak olduğu fuarda merkez, engelliler alanında sürdürdüğü hizmetlerin tanıtımını gerçekleştirecek.
 
ENGELLİ MERKEZİ, 2005’DE KURULDU
Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi; engelli yurttaşlarımız ve ailelerine sosyal açıdan destek sağlayarak, eğitim, istihdam ve hukuki alanlarda danışmanlık hizmeti vererek yaşam kalitelerini arttırmak ve kent hayatına katılımlarını kolaylaştırmak amacıyla 2005 yılında kuruldu. Avukat, psikolog, özel eğitim uzmanı, yaşam koçu ve sosyologlardan oluşan kadrosu ile engellilere ve ailelerine hizmet sunuyor.
 
ENGELSİZ YARINLAR İÇİN
Ülkemiz nüfusunun yüzde 12.29’unu engelliler oluşturuyor. Tüm dünyada ve ülkemizde engellilerin, engelsiz bir yaşam sürdürmesi ve hayata uyumu için birçok çözüm, teknoloji ya da ürün tasarlanmış ve tasarlanmaktadır. Gelişmiş ülkelerde var olan yapının aksine ülkemizde engellilerin gerekli ürün ya da hizmetlere zahmetsizce ulaşmasını sağlayacak yeterince aktif referans noktaları bulunmamaktadır.
Engelsiz Yaşam Fuarı, engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin kendileri için gerekli olan bu ürün, teknoloji ve hizmetlere daha kolay ulaşmalarını sağlamak hedefiyle gerçekleştirilecek. Ulusal ve uluslararası ölçekte engellilere özel ürün, teknoloji ya da hizmet sunan kuruluşların tek çatı altında toplanacağı Engelsiz Yaşam Fuarı, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla güçlü bir kamuoyu oluşturarak engelliler adına çözüm üretilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Engelsiz Yaşam Fuarı, 05 – 08 Aralık 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
 
 
Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi
Tel.: 0216 338 24 14 / 0216 338 88 84
www.engelsizis.kadikoy.bel.tr
 

ARŞİV