ENKA'da Açıkhava Buluşmaları

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları, sanatın renkleriyle yaz gecelerini serinletiyor

10 Temmuz 2015 - 10:11

 

 

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları, sanatın renkleriyle yaz gecelerini serinletiyor
 

27. Yıl ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları’nda ENKA sahnesi bu hafta, 13 Temmuz Pazartesi akşamı Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın “Kız Doğdu&Tüh” adlı modern dans gösterisini konuk edecek. Bu coğrafyada yaşayan ve doğumları sessizlik anlarındaki hüzün ile özdeşleştirilen tüm kadınlara ithafen yaratılmış olan 30 dakikalık çağdaş performans gösterisi “Bir ortamda sessizlik olduğunda kız doğdu denir bazen...” inanışını sarsıcı bir şeklide yorumlayacak. Koreografisi ve konsepti Aslı Öztürk’e, müzikleri Ah! Kosmos’a ait gösteri, yaratıcı dansçılar Büşra Firidin ve Suzan Alev’in performanslarıyla ENKA Açıkhava’da olacak.
Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın bir diğer performansı ise insanın olan bitenlere dair yaşadığı anlık pişmanlıklara, hayatta her şey yolunda giderken söylenen “tüh!”lere göndermeler yapan oyunu “TÜH!” olacak. Melih Kıraç, Mihran Tomasyan ve Gökçe Gürçay’ın koreografi ve konseptini tasarladıkları oyun, izleyicisinin pişmanlıklarına dokunacak. 
 
OSCAR ÖDÜLLÜ FİLMLER
ENKA seyircisine ve tüm İstanbul’a açıkhava sinemalarının nostaljisini yaşatan Eşref Denizhan Açıkhava Sahnesi’nde bu hafta perdeye, iki ödüllü film yansıyacak. 14 Temmuz Salı akşamı, “en iyi uyarlama senaryo” dalında Oscar kazanan The İmagination Game (Yapay Oyun) filmi gösterilecek. Başrollerinde Keira Knightley, Benedict Cumberbatch, Mark Strong’un yer aldığı film, izleyicisini II. Dünya Savaşı ve Nazi Almanyası’na götürecek.
15 Temmuz Çarşamba akşamı ise ENKA Açıkhava Sineması; 87. Oscar Ödülleri’nde “en iyi film” ve “en iyi yönetmen” ödüllerini kazanan “Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi” filmini ağırlayacak. Alejandro González Iñárritu’nun yönetmen koltuğunda Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Emma Stone’un başrollerinde yer aldığı film, şöhretli bir oyuncu üzerinden seyircisine sahnenin diğer tarafını gösterecek.
31 Temmuz’a kadar sürecek ENKA Açıkhava Buluşmalar’ında film gösterimlerinin ücreti 13 TL. Adres: ENKA Sadi Gülçelik Spor Tesisleri İstinye

ARŞİV