Erdoğan Gençel hayatını kaybetti

Uzun yıllar Kadıköy’de yaşamış olan Deniz Gezmiş’in avukatı Erdoğan Gençel 81 yaşında hayatını kaybetti

31 Temmuz 2015 - 11:16
Uzun yıllar Kadıköy’de yaşamış olan Deniz Gezmiş’in avukatı Erdoğan Gençel 81 yaşında hayatını kaybetti

Ünlü avukat Erdoğan Gençel’in ölüm haberini müzisyen Onur Akay sosyal medya hesabından duyurdu. Akay, “Erdoğan Gençel gençliğinde Deniz Gezmiş’in avukatlarından biriydi. Deniz Gezmiş gibi devrimciydi! Ünlü avukatı kaybettik.” ifadelerini kullandı. Gençel’i yakından tanıyan Caferağa Mahallesi Muhtarı Zeynep Ayman, ünlü avukatın son yıllarını gazetemize şöyle anlattı:
“Erdoğan Gençel’i 7 yıl önce tanıdım. Tanıdığım zamanlarda Dr. İhsan Ünlüer Sokak'ta bir apartmanın bodrum katında yaşardı. Hep sokaklarda görüldüğü için sokakta yaşadığı gibi bir izlenim vardı ancak kalabileceği bir evi vardı. Ev sahibi Erdoğan Bey'i buradan çıkartınca bir kaç gün kadar kalacak yer aradı. O zamanlarda olaydan İstanbul Barosu'nun haberi oldu ve Erdoğan Bey'i Deniz Otel'e yerleştirdi. 4 seneye yakın burada yaşadı. Deniz Otel kapanınca burada yaşayan bir hanımın bir odasında kiracı oldu. Sonrasında Baro tarafından masrafları karşılanarak Doğa Huzurevi'nde yaşamaya başladı.”
Ayman Moda’nın simge isimlerinden biri olan Gençel ile ilgili şu noktaları da vurguladı:
“Erdoğan Bey'i tanıdıkça hayata kızgınlığının, karşı duruşunun altında yumuşak pamuk gibi bir Erdoğan Bey'i gördüm. Her zaman gençlerin yanında olan, yemeğinin yarısını sokak hayvanları ile paylaşan, düzenin ve siyasetin katı kurallarına karşı, emekli aylığının tümünü okumak için kitaplara veren Erdoğan Amca. Benim bildiğim kadarı ile hayattaki tek isteği gençlere bir kütüphane açmaktı. Klasik müzik dinlerken gençlerin araştırma yapabileceği bir kütüphane… ”

ARŞİV