Erenköy Ayhan Ercan'ı konuk etti

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık ve Engelliler Komitesi, Baharatçılar Derneği Başkanı Ayhan Ercan’ı ağırladı.

03 Mart 2016 - 17:10
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık ve Engelliler Komitesi, Baharatçılar Derneği Başkanı Ayhan Ercan’ı ağırladı. Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşi Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Zerrin Sevil’in sunumuyla başladı. Ayhan Ercan, gıdaların sağlığımız üzerindeki etkilerini anlatırken hormonların meyve ve sebze üretiminde yaygın olarak kullanıldığını, hormon kalıntılarının insan sağlığı açısından birçok rahatsızlığı öne çıkardığını belirterek, sebze ve meyvelerin bol su ile yıkanmasını ve mevsiminde tüketilmesini önerdi.
Hormonlu et ve et ürünlerini normalden ayırmanın mümkün olmadığını söyledi. Söyleşiyi soru cevap şeklinde sürdüren Ayhan Ercan bitkilerin açık ortamlardan alınmamasını ve rutubetli ortamlarda saklanmamasını da önerdi. Ambalajlı bitkilerin muhakkak son kullanma tarihine bakılması gerektiğini, çay olarak tükettiğimiz bitkilerin hangilerinin kaynatılarak, hangilerinin demlenerek tüketilmesi gerektiğini açıkladı. Arıların bitkilerden ürettiği propolis adlı maddenin antibiyotik etkisi yarattığını ve birçok hastalığa iyi geldiğini söyledi. Söyleşi sırasında en etkili soru soran üç katılımcıya kitabını imzalayarak hediye etti.
“HAYAT BİR KELEBEKTİR”
Erenköy Gönüllüleri Sosyal Komitesi “Hayat Avucumuzda Bir Kelebek” konulu söyleşiye Kalite Eğitmeni ve Danışmanı Şenay Mutlu’yu konuk etti. Gönüllü Başkanı Zerrin Sevil’in konuşmasının ardından Şenay Mutlu “hayatın kişinin bakışı ile anlam kazandığını, sadece bir noktaya bakıldığında hayatın akıp gittiğini, güzelliklerin farkına varılmadığını, fakat tüm güzelliklerin ortasında hayat yaşanırsa akıp giden zamanın anlam kazanacağını” söyledi. Sunumu hikâye ve anekdotlarla anlattı. Şenay Mutlu yaşanılan her anı anlamlı kılmanın çok önemli olduğuna dikkat çekerek sözlerini “Çünkü hayat avucumuzda bir kelebek” gibidir sözleriyle bitirdi.

ARŞİV