Erenköy Gönüllüleri'nden örnek çalışma

Deprem öncesinde ve deprem sırasında yapılacaklara ek olarak oluşturulmuş Erenköy Risk Haritası Projesi’nin tanıtımı yapıldı.

11 Kasım 2010 - 15:03

Deprem öncesinde ve deprem sırasında yapılacaklara ek olarak oluşturulmuş Erenköy Risk Haritası Projesi’nin tanıtımı yapıldı.

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri, 9 Kasım Salı günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde Erenköy Risk Haritası’nın bilgilendirme toplantısını yaptı.
Erenköy Gönüllüleri tarafından deprem öncesinde ve deprem sırasında yapılacaklara ek olarak oluşturulmuş Erenköy Risk Haritası Projesi, deprem sonrası mahalle gönüllüleri ve halk tarafından alınabilecek acil önlemleri gösteren lojistik bir çalışma.
Haritanın anlatıldığı panelde; “Afet nedir?”, Gönüllülük nedir?” ve “Deprem sonrası mahalleli olarak yapabileceklerimiz nelerdir?” gibi konular işlendi. Temel afet için her hafta mahallelilere eğitim veren Erenköy Gönüllüleri, yaptıkları çalışmalardan da yararlanarak risk haritasını oluşturdular. Haritada olası İstanbul depreminde Erenköy’deki tahliye planı da hazırlandı. Toplantıda Erenköy Gönüllüleri Başkanı Nilgün Dirgin, Ayşegül Sevimkaya, Sevgi Tokuş ve Ruhan Gürpınar, haritayı anlattılar. Harita hakkında bilgi veren Erenköy Gönüllü Başkanı Nilgün Dirgin, şöyle konuştu:
“Öncelikle depremdeki toplanma merkezinin gönüllüler olarak bizim tarafımızdan yapılması çok önemli. Çünkü bu çalışmanın bir örneği daha yok. Biz Erenköy Gönüllüleri olarak sokak sokak, bina bina dolaşarak halkın neler yapabileceğine dair apartmanlara risk haritasını astık. Herhangi bir afet durumunda halk ihtiyacıı olan malzemeleri o haritadan bakarak ve bize ulaşarak karşılayabilecek. Bu çalışma, semtlere yayılırsa deprem sonrası insanlar ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabilecek. Bu haritalarda; çadır kentlerin yeri, çadır/ battaniye alınabilecek yerler, ilkyardım merkezleri, ilaç, inşaat malzemesi, sıcak yiyecek, koruyucu malzeme, kumanya, ekmek ve su bulunabilecek yerler gösteriliyor”


 


ARŞİV