Erenköy Gönüllüleri'nin konseri

Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Doğudan Batıya Nağmeler-6” TSM konseriy 21 Ekim Pazartesi akşamı Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan sahnesinde düzenlendi.

13 Kasım 2013 - 16:32
Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen “Doğudan Batıya Nağmeler-6” TSM konseriy 21 Ekim Pazartesi akşamı Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan sahnesinde düzenlendi. Konser öncesi düzenlenen kokteylin ardından konuklar salondaki yerlerini aldı. Sunucu Mustafa Kartopu tarafından sahneye davet edilen Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç açılış konuşmasını yaptı. Tonguç, başta Kadıköy Belediye Başkanı Avukat Selami Öztürk olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Kürdilihicazkar longa ile başlayan konserin ilk bölümünde hicaz ve muhayyerkürdi; ikinci bölümünde ise nihavent ve rast eserler seslendirildi. Konserde klasik Türk müziği konserlerinin dışına çıkılarak, ilahiden eski Türk film müziklerine kadar uzanan geniş bir yelpazede hazırlanan repertuvarda yer alan Rusça, İbranice, İspanyolca, Yunanca ve İngilizce şarkılar ilgiyle dinlendi. Kanunda Itri İmanlı, klavyede Volkan Eröz ve vurmalı çalgılarda Bürkan Yücelir’in solo performansları son derece başarılıydı.
Konser sonunda sahneye davet edilen Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç, Şef Itri İmanlı’ya katkılarından dolayı Kadıköy Belediyesi adına plaket verdi. Koronun, saz heyetinin yüksek enerjisi ve seyircilerin coşkusunun birleşmesiyle özel bir gece yaşandı. Konser; renkliliği, enerjisi, şarkı seçimindeki isabet, şarkı geçişlerindeki ve tiz perdelerin kolaylıkla seslendirilmesindeki başarı ile iz bıraktı...

ARŞİV