Erenköy Gönüllüleri'nin seminerleri sürüyor

06 Şubat 2015 - 09:33

 Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi, 23 Ocak Cuma günü Erenköy Gönüllü Evi’nde Uzman Dr. Mübeccel Akman’ın konuk olduğu “Alerji Hakkında Bilinmesi Gerekenler ve Tedavi Yöntemleri” konulu bir seminer düzenledi. Dr. Mübeccel Akman, alerjiyi herhangi bir maddeye karşı vücutta oluşan anormal bir hassasiyet reaksiyonu olarak tanımladı. Tedaviyle alerjik hastalığının kontrol altına alındığını vurgulayan Dr. Akman, alerjinin tekrarlayan bir hastalık olduğunu, hastalığın görüldüğü mevsimde yapılacak tedavinin, kişinin rahat bir yaşam sürmesini sağladığını, uygulanacak tedavinin, hastalığın tipine, şiddetine, hastalığa neden olan alerjiye göre değişeceğini söyledi. Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat ve Eğitim Komitesi’nin 27 Ocak Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlik ise Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç’un sunumuyla başladı. Söyleşinin konuğu, Milliyet Gazetesi köşe yazarı ve Astrolog R. Hakan Kırkoğlu’ydu. “2015’te Fırsatlar ve Riskler” konulu seminerde, kalabalık bir izleyici grubunun ilgiyle izlediği Astrolog R.Hakan Kırkoğlu, yıl içindeki dolunay ve yeniay dönemlerinin etkilerini anlattı, seyircilerden gelen soruları da cevapladı.

CADDEBOSTAN’DA NLP TOPLANTISI

Caddebostan Gönüllüleri, 23 Ocak Cuma günü Yaşam Koçu Efe Adalıoğlu’nu misafir etti. Farkındalık,  motivasyon, stres  yönetimi, zaman yönetimi gibi kavramlarla kişisel gelişimimize katkıda bulunabileceğimizi anlatan Efe Adalıoğlu, daha sonra bilimsel bir teknikle vücudumuzdaki ağrılara nasıl hükmedeceğimizi EFT yöntemini uygulayarak örneklerle anlattı.

FENERYOLU’NDA ‘BEDEN DİLİ’ EĞİTİMİ

Feneryolu Gönüllüleri 28 Ocak’ta Gönüllü Evi’nde düzenledikleri etkinlikte, Beden Dili Uzmanı Nur Hekimoğlu’nu ilgi ile izlediler. Günün her anında istemli veya istemsiz kullandığımız beden dilinin iletişimdeki önemini anlatan Hekimoğlu, dünya liderlerinin görselleri ile yaptığı sunumda, jest, mimik, oturuş, kalkış, tokalaşmanın ve göz temasının yani beden dilinin aslında iletişimin temelini oluşturduğunu söyledi.

SUADİYE GÖNÜLLÜLERİ SABANCI MÜZESİ’NDE

 

Suadiye Gönüllüleri Kültür Komitesi, 29 Ocak Perşembe günü, Sabancı Müzesi Miro Sergisi ve Klasik Otomobil Müzesi’ne bir gezi düzenledi. Gezi; sanatseverler, gönüllüler ve üyelerin katılımıyla gerçekleşti. Özellikle Miro’nun, “kadınlar, kuşlar, yıldızlar” sergisi beğeni topladı. Cumhuriyet döneminden günümüze Türk ressamların sergisi de gezildi. Katılımcılar daha sonra 1930’lardan 1970’lere onlarca klasik araba, kamyon, motorsıklet ve savaş aracının sergilendiği Ataman Klasik Otomobil Müzesi’ni gezdi. Katılımcılar bir sonraki gezide görüşmek üzere ayrıldılar.

KRİTON CURİ’DE TİROİT SEMİNERİ

Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde, Sağlık Komitesi’nin 26 Ocak Pazartesi günü düzenlediği seminerde Dr. Müjdat Kara, Tiroit  hastalıkları, nodüller, Tiroit kanserleri tanı ve tedavi yöntemleri konularında bilgi verdi. Bu hastalıkla tanışmış, tedavi görmüş ve iyileşmiş hastaların yanı sıra korunmak ve bilgilenmek isteyen mahalleli ve gönüllüler, Dr. Kara’yı ilgiyle dinlediler. Yeterli iyot alamayanların, Diyabet hastalarının, bağışıklık sistemi sorunu yaşayanların, 60-70 yaş üzerindeki kadın ve erkekler ile gebe kadınların risk altında olduğunun altını çizen Dr. Kara, katılımcıların sorularını da tek tek yanıtladı. 


ARŞİV