Erenköy Gönüllüleri'nin konseri vardı

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Türk Sanat Müziği Korosu’nun TRT Radyo sanatçısı Şef Tuğçe Pala yönetiminde verdiği “Avni Anıl şarkıları”

03 Temmuz 2014 - 14:51

 

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Türk Sanat Müziği Korosu’nun TRT Radyo sanatçısı Şef Tuğçe Pala yönetiminde verdiği “Avni Anıl şarkıları” konseri, 16 Haziran Pazartesi akşamı Caddebostan Kültür Merkezi Büyük salonda gerçekleştirildi.
Büyük bir izdihamın yaşandığı konsere ilgi büyüktü. Haber spikeri Kerem Seven’in sunuculuğunu üstlendiği konser Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç’un açılış ve teşekkür konuşmasıyla başladı. Klarnet sanatçısı ve maestro Tanju Erol, saz heyeti ve koro sahnedeki yerini aldıktan sonra Şef Tuğçe Pala sahneye davet edildi. Değerli bestekâr Avni Anıl’ın birbirinden güzel eserlerinden oluşan konser “Safalar Getirdiniz” adlı şarkının koro tarafından seslendirilmesiyle başladı. Konserin birinci bölümü, yine koronun söylediği şarkılar ve solo performanslarla devam ettii. Konser süresince yayınlanan bestekâr Avni Anıl’ın görüntülerinden oluşan görsel sunum konsere renk kattı. Ayrıca, sunucu Kerem Seven’in, Avni Anıl’ın hayatı   ile ilgili hazırlayıp sunduğu küçük anekdotlar da duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Kadıköy Belediyesi ve TRT kurumunun üst düzey yöneticilerinin de izlediği konserin ikinci bölümüne yine koronun söylediği şarkılar ve solo performanslarla devam edildi. Daha sonra Şef Tuğçe Pala’nın verdiği ve Avni Anıl şarkılarından oluşan mini konserden sonra final şarkısına geçildi. Konsere izleyici olarak katılan TRT Radyo sanatçıları, Gökhan Sezen, Umut Akyürek, Esra İçöz, Çiğdem Yarkın, Ayfer Er, Ayşe Ekiz, Özdem Çevik, Hilal Çalıkoğlu, Talat Er, duayen sunucular Mustafa Yolaşan ile Ayşenur Yazıcı sahneye davet edilerek, seyircilerin de katılımıyla “Gelin Alayı” şarkısı okundu. Bu unutulmaz konserde, koronun, solo performansların ve saz heyetinin yüksek enerjisi, özenle hazırlanmış repertuvar ve seyircilerin coşkulu bir şekilde şarkılara iştirak etmesiyle özel bir gece yaşandı.
Konser bitiminde Şef Tuğçe Pala’ya teşekkür plaketi veren Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç, önümüzdeki sezon konserlerinde buluşmak üzere, emeği geçen herkese ve seyircilere teşekkür etti.

ARŞİV