Erenköy Gönüllüleri'nin konuğu Çiğdem Tunç

Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat ve Eğitim Komitesi’nin, Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlediği ve Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç’un sunumuyla başlayan etkinliğin konuğu Çiğdem Tunç’tu.

24 Nisan 2014 - 11:06
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat ve Eğitim Komitesi’nin, Caddebostan Kültür Merkezi’nde Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle düzenlediği ve Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç’un sunumuyla başlayan etkinliğin konuğu Çiğdem Tunç’tu.
Profesyonel sanat hayatına balerin olarak başlayan ve 1984 yılından beri sanat hayatını oyuncu, yapımcı ve sunucu olarak devam ettiren Çiğdem Tunç, birçok sinema filmi ve müzikallerde başrol oynadı.
İçten ve samimi sunumuyla, söylediği şarkılarla, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatan, Abdullah Şahin Tiyatrosunda “Entrikalı Dolap Komedyası” adlı tiyatro oyununda başrol oynayan Çiğdem Tunç, yakın zamanda başlayacağı dizinin de müjdesini verdi. “Güzel projelerle karşınıza gelmek istiyorum” dedi ve konuklar arasında bulunan tiyatro ve sinema sanatçısı Sema Atalay’la birlikte bir tiyatro oyunu projeleri olduğundan bahsetti. Kadıköy Belediyesi’ne de sanata ve sanatçıya verdiği destekten ve sağladığı imkanlardan dolayı teşekkür etti.
Söyleşi sonunda Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç yaptığı teşekkür konuşmasının ardından ilerde başka projelerde birlikte olmak dileğiyle Çiğdem Tunç’a plaket verdi.
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi, 7 Mart Cuma günü Erenköy Gönüllü Evi’nde diyetisyen Selma Turan’ı “Sağlıklı Beslenme” konulu semineri sunmak üzere konuk etti.
Erenköy Gönüllü Başkanı Sevgi Tokuç’un açılış konuşmasının ardından seminere başlayan diyetisyen Selma Turan, sağlıklı beslenmek için 3 ana öğün 3 ara öğün şeklinde 6 öğün beslenilmesi ve güne mutlaka kahvaltı ile başlanılması gerektiğini söyledi. Kahvaltı ile beraber metabolizmanın çalışmaya başladığını, öğle yemeğinin besleyici olması gerektiğini, akşam yemeğinin yatmadan 4 saat önce, meyveyi ise yatmadan 2 saat önce tüketmek gerektiğini belirtti. Sağlıklı beslenmek için, katı yağ yerine sıvı yağ tüketmemizi; hamur işlerinden uzak durmamızı; şeker ve şekerli gıdaları hiç veya az tüketmemizi; kırmızı et miktarını azaltıp, beyaz et veya balık tüketmemizi; beyaz ekmek yerine esmer ekmek tercih etmemizi; her gün pişmiş sebze ve salata tüketmeye özen göstermemizi; süt, yoğurt, ayran, peynir gibi besinlerden mutlaka tüketmek gerektiğini vurguladı. Alkollü içecekleri azaltmamızı veya hiç kullanmamız gerektiğini de sözlerine ekleyen Turan, semineri katılımcıların sorularını yanıtlayarak sonlandırdı.
Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç, diyetisyen Selma Turan ve katılımcılara teşekkür ederek katılımcıları Erenköy Gönüllü Evi tarafından düzenlenecek diğer seminerlere davet etti.

ARŞİV