Erenköy'de hareketli günler

Erenköy Gönüllüleri, diğer Gönüllüler’le Özgürlük Parkı Fua Kafe’de Belediyenin kahvaltısında biraraya geldiler.

21 Kasım 2012 - 13:55
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Selamiçeşme’de düzenlenen resmi yürüyüşe katılan Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri, yürüyüşün ardından diğer Gönüllüler’le Özgürlük Parkı Fua Kafe’de Belediyenin kahvaltısında biraraya geldiler. Öğleden sonra Gönüllü Evi’nde Sosyal Komite tarafından düzenlenen bir Cumhuriyet kutlaması yapıldı. Geçmiş dönem başkanlarından Yasemin Başöz, Ayşen Gürer, Nuray Zafer Aybar, Handan Benice, Konsey üyesi Vidan Ülgür Efe, Gülsüm Işık Hüseyin Aşken ve Moda Gönüllüleri Başkanı Suna Aşken’in katılımıyla gerçekleşen resepsiyon dönem başkanı Nesrin Kaynak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Geçmiş dönem başkanları ve diğer misafirlerin konuşmalarının ardından, bölgedeki ilköğretim öğrencileri ve gönüllü çocuklar, şiirler okudular. Törenin onur konuğu olan Timsal Karabekir, babası Kazım Karabekir’in Cumhuriyet ve Atatürk’le anılarından birkaçını etkili anlatımıyla Gönüllüler’le paylaştı. Ardından Polat Karayel kemanıyla Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan mini bir repertuvar sundu. Günün sonunda barkovizyon gösterimi eşliğinde ikram yapılırken, gelecek yıl Cumhuriyet Bayramı’nı hep birlikte daha coşkulu kutlama sözü verildi.

MEME KANSERİNDE ERKEN TANI
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllü Evi’nde 9 Kasım Cuma günü önemli bir sağlık semineri vardı. Sağlık Komitesi ve Kadın Sağlığı Merkezi’nden radyoloji uzmanı Dr. Hikmet Karagüllü “meme hastalıklarında erken tanı” konulu bir seminer verdi. Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Nesrin Kaynak’ın açılış konuşmasından sonra söz alan Dr. Karagüllü, son zamanlarda artan meme kanserinde erken teşhisin önemini anlattı. Ailesinde meme kanseri olanların, çocuk doğurmamış olanların, sigara içenlerin ve stres gibi bazı etmenlerin hastalığa yakalanma riskini artırdığını söyleyen Dr. Karagüllü, “Erken tanı konulması için kadınlar yılda bir kez doktor muayenesi olmalı, 40 yaş üstü kadınlar da mamografi çektirmeli. Sağlık merkezimizde arkadaşının önerisiyle gelerek mamografi çektirip hasta olduğu belirlenen kadınlar var. Açıldığımız günden haziran ayı sonuna kadar 4000’in üzerinde tetkik sonucunda 134 kadının meme kanserine yakalandığını tespit ettik ve erken tanı ile hastalarımızı kurtardık” dedi. Nadiren de olsa erkeklerde de meme kanserine rastlanıldığını sözlerine ekleyen Dr. Karagüllü, Kadıköy Belediyesi’nin açtığı ve sadece Kadıköylü bayanlara hizmet eden kadın sağlığı merkezinde ücretsiz olarak kadın hastalıkları muayenesi, mamografi, meme ultrason çekimi ve smear testinin yapıldığı vurguladı.
 
TEKNE TURU VE MONET SERGİSİ GEZİSİ
Erenköy Gönüllüleri 6 Kasım Salı günü de Boğaz’da tekne turu yaptılar. Sarıyer’deki yemeğin ardından Sabancı Müzesi’nde açılan “Monet’in Bahçesi” sergisini gezdiler. Gönüllüler, Cloude Monet’in Giveny’deki evinin bahçesinde yaptığı çiçek ve doğa temalı tablolarının, geç dönem bahçe manzaralarının, nilüferler tablolarından oluşan 39 eserinin yanı sıra Osmanlı Devleti’nden Cumhuriyet dönemine uzanan süreçteki önemli Türk ressamlarının eserlerinin sergilendiği koleksiyonu da görme imkanı buldular ve bir sonraki gezide buluşmak üzere günü sonlandırdılar. Gönüllüler, güzel bir sonbahar gününü birlikte geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

ARŞİV