Erenköy'de müzik dolu günler

Koro konserinin ardından ‘Fizikten Müziğe’ konulu panelde biraraya gelen Erenköy Gönüllüleri, müzik dolu günler yaşadılar.

02 Şubat 2012 - 11:33

Erenköy Gönüllüleri geçtiğimiz haftalarda müzik dolu günler geçirdi.
İlk olarak Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Korosu, şefleri Itrî İmanlı yönetiminde 9 Ocak Pazartesi günü Kozzy Kültür Merkezi Gazanfer Ülkü-Gönül Özcan sahnesinde “Doğudan Batıya Nağmeler” adlı bir konser verdi.
Geliri Kadıköy Belediyesi Engelliler Merkezi kapsamında değerlendirilecek olan konserin açılış konuşmasını Başkan Nesrin Kaynak yaptı. Muhayyer Kürdi, Hicaz ve Nihavent makamındaki eserlerle, sürpriz bölümlerden oluşan konserde, Itrî Müzik Okulu şan hocası Erkut Cantürk konuk sanatçı olarak yer aldı. Salondaki koltukları ve merdivenlerin bir kısmını tümüyle dolduran izleyiciler sunulan parçalara coşkuyla katıldılar.
 
FİZİKTEN MÜZİĞE-EVRENSEL SENFONİ

Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat Komitesi’nin, Kadıköy Belediyesinin katkılarıyla düzenlediği”Fizikten Müziğe-Evrensel Senfoni” konulu panel, Komite Başkanı N. Zafer Aybar’ın sunumu ve Gönüllü Başkan Nesrin Kaynak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Kanun ve ud virtüözü, koro şefi, bestekâr, aranjör, her yaştaki musiki tutkunlarının ve kıymetli müzisyenlerin hocası Itrî İmanlı, bu panelde izleyicilerin karşısına bilim insanı ve fizik yüksek mühendisi kimliğiyle çıktı. Kuantum mekaniği, astroloji, evrenin işleyişi gibi birçok konudan söz ederken samimi sunumu ve zekâ dolu esprileri ile izleyicilere hoş vakit geçirten Itri İmanlı, konuklarını müziğinden de mahrum bırakmadı .İcra ettiği eserlerden birisi de kendi bestesi olan Saz Semaisi idi. Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu’nda 13 Ocak Cuma günü düzenlenen panel sonunda Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Ayşen Gürer’in de belirttiği gibi sahnede fizik yüksek mühendisi, virtüöz-usta müzisyen ve mütevazı, pozitif enerji yüklü kişiliği ile içimizden biri olarak üç ayrı Itri İmanlı vardı.

ARŞİV