Erenköy'de sağlık etkinliği

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi,fizyoterapist Mahmut Çeter’i, “Ağrısız Yaşam Reçetesi” konulu seminer için Caddebostan Kültür Merkezi’nde konuk etti.

10 Nisan 2014 - 11:12
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi, geçtiğimiz haftalarda fizyoterapist Mahmut Çeter’i, “Ağrısız Yaşam Reçetesi” konulu seminer için Caddebostan Kültür Merkezi’nde konuk etti.
Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç’un açılış konuşmasının ardından söz alan fizyoterapist Mahmut Çeter, günümüzde sağlık konseptine bakış açısının gerek dünyada gerekse ülkemizde hızla değişime uğradığını ifade etti. Eski klasik tıbbi bakış açısının yerine yeni bütüncül bir tedavi yaklaşımı olan “Klinik-Psiko-Nöro-İmmunoloji (KPNİ)” yönteminin hızla gelişen bir bilim dalı olduğunu söyledi. “KPNİ”nin insanı çevresiyle bir bütün olarak ele alan ve bütün tıbbi alanları bünyesinde bir araya getirmeyi amaçlayan çok önemli bir bilim dalı olduğunu ifade eden Çeter, başta nöroloji, immunoloji, embrioloji, psikiyatri, psikoloji, biyokimya, farmakoloji genetiği ve beslenme diyetik olmak üzere diğer tıp dallarını bir bütün olarak ele alıp tedavi etmeyi amaçladığını ifade etti. Bunu yaparken de “hastalık yoktur hasta vardır” felsefesini temel alıp sağlıklı yaşamın yolunu göstererek, hastalarını hem bedenen hem zikren dinamik, esnek bir bakış açısıyla tedavi ettiğini kaydeden Çeter, beslenmeyle ilgili de bazı tavsiyelerde bulundu ve herkese zihinsel, bedensel esnekliğe sahip, sağlıklı, mutlu bir yaşam dileyerek sözlerine son verdi. 
Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç da Mahmut Çeter ve katılımcılara teşekkür etti, fizyoterapist Mahmut Çeter ile söyleşilerin devam edeceğini söyledi.

ARŞİV