Erenköy'de yoğun günler

Geçtiğimiz haftalarda hizmet içi eğitim semineri ile evlilik ve boşanma semineri düzenleyen Erenköy Gönüllüleri, temel afet eğitimi de verdi.

22 Şubat 2012 - 15:47

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri yoğun günler geçiriyer. Erenköy Gönüllüleri’nin ilk etkinliği Eğitim Komitesi’nin aktif gönüllüler için düzenlediği hizmet içi semineriydi. Seminerin bu yılki 3. oturumu 10 Şubat Cuma günü Erenköy Gönüllü Evi’nde yapıldı. Seminerde; gönüllülük çalışmalarındaki iletişim biçimlerinin daha iyiye götürülmesi, görev paylaşımı, sınırların korunması ve yakın arkadaşlık ilişkilerini gönüllülük çalışmalarına yansıtmamanın yolları gibi konular tartışıldı. Ayrıca, bir önceki ay yapılan etkinliklerle ilgili yaşananlar paylaşıldı. Her ay aktif gönüllülere yönelik olarak sürdürülen Hizmet içi Semineri, gönüllülerin birbiriyle daha sağlıklı iletişim kurması bakımından yararlı buldukları bir çalışma olarak ilgi görmeye devam ediyor.

TEMEL AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLDİ
118 T Yönetim Çevresi Kültür Lions Kulübü’nün daveti üzerine Erenköy Çevre Komitesi, Temel Afet Bilinci Eğitimi verdi. Erenköy Gönüllüleri Çevre-Afet Komitesi BaşkanıNilgün Dirgin’in tarafından 8 Şubat Çarşamba günü Şişli Kültür Lions’ta verilen eğitime katılan misafirler, bu eğitimlerin halka ulaşabilmesi için farklı kulüp ve mekânlarda tekrarlanmasını istediler.
 
EVLİLİK VE BOŞANMA SEMİNERİ
Erenköy Gönüllüleri’nin bir diğer etkinliği de 24 Ocak tarihinde Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu’nda Psik. Dr. Gülcan Uzuner’in sunduğu ve konukların ilgiyle izlediği “Evlilik ve Boşanma” başlıklı seminerdi. Seminerde; evlilikte eşe yaklaşma yolları, ortak sosyal hayatı renklendirme yolları gibi mutlu evliliğin ipuçları ile boşanmadan önce göze alınması gereken noktalar, çocuklu ya da çocuksuz eşlerin boşanma sürecinden nasıl geçmesi gerektiği gibi önemli noktalar üzerinde duruldu.

ARŞİV