Erenköy'de ‘diyabet' semineri

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi, 1 Mart Cuma günü Erenköy Gönüllü Evi’nde “Diyabet” konulu bir seminer düzenledi.

27 Mart 2013 - 15:57
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi, 1 Mart Cuma günü Erenköy Gönüllü Evi’nde “Diyabet” konulu bir seminer düzenledi.
Diyabetin insülin hormonunun yokluğu ve yetersiz olması durumda kan şekerinin hücre dışında ve kanda yükselmesi ile ortaya çıkan bir hastalık olduğunu söyleyen Dr. Yeser Süleymanoğlu, pankreans’tan salgılanan insülin hormonunun tamamen ya da kısmen eksikliğine bağlı kan şekeri yüksekliği ile şeker hastalığının kendisini gösterdiğini vurguladı. Dünyada 40 milyon Türkiye’de ise 12 milyon kişinin şeker hastası olduğuna dikkat çeken Dr. Süleymanoğlu, şeker hastalığının belirtilerini şöyle anlattı: “Kilo kaybı, yorgunluk, ağız kuruluğu, çok sık acıkma, sık idrara çıkma, sık su içme, kaşıntı, açlık kan şekerinin 100mg. Dl. üzerinde olması, tokluk kan şekerinin ikinci saatte 140mg. Dl. üzerinde ise günün herhangi bir saatinde bakılan kan şekeri 200mg. Dl .üzerinde ise diyabet teşhisi konulur. Ailesinde şeker hastalığı olanlar, şişman veya kilo fazlalığı süresinde kan şekerinde yükselme olanlar, yüksek tansiyonu, yüksek kolestronu olanlar, erken yaşta kroner kalp hastalığı olan kişiler şeker hastalığına daha yatkın. Şekerin fazlalağındada, eksikliğinde de şeker hastalığı ortaya çıkabiliyor. Şeker kontrol altına alınmazsa bütün organları bozabiliyor. Diyabetten korunabilmek için düzenli kilo kontrolü şart. Ayrıca kişiye özgü spor yapılmalı, sağlıklı beslenmeli, üç ana öğün üç ara öğün yemeli.” Dr. Yaser Süleymanoğlu, seminer sonunda konukların sorularını cevaplandırdı. Gönüllü Evi Başkanı Nesrin Kaynak da Dr. Yaser Süleymanoğlu’na teşekkür ederek, konukları Gönüllü Evi tarafından yapılacak olan seminerlere ve etkinliklere katılmaya davet etti.

ARŞİV