Erenköy'de ‘elektonik atık' semineri

21 Aralık Cuma günü Erenköy Gönüllü Evi’nde Elektrik Atık Merkezi’nden Merve Kulbakan ve Şehri Kayaoğlu tarafından “elektronik atıklar” ile ilgili bir seminer verildi.

10 Ocak 2013 - 13:59

21 Aralık Cuma günü Erenköy Gönüllü Evi’nde Elektrik Atık Merkezi’nden Merve Kulbakan ve Şehri Kayaoğlu tarafından “elektronik atıklar” ile ilgili bir seminer verildi. Mahalle sakinleri ve gönüllülerin katılımı ile gerçekleşen toplantı iki saate yakın sürdü. Merve Kulbakan günlük hayatımızda çevremizde oluşan atıkların nasıl değerlendirildiğinin altını çizerek bilgilendirdi. Evlerimizdeki oluşan atıkların ayrıştırılmasının yararlarını anlattı. Ayrıştırılan atıkların geri dönüşümünü tek tek izah ederek bilgilendirdi. Dinleyicilerin sorularına ayrı ayrı cevaplandırdı. Gönüllü evimizde toplanan ilaçların, atık yağların ve kullanılmış pillerin Kadıköy Belediyesi’nin görevlendirdiği kuruluşlar tarafından toplandığını dinleyicilere aktarıldı. Merve Kulbakan ayrıca slaytlar eşliğinde geri dönüşümde atıklardan nasıl yararlanıldığını ve hangi merkezlerde geri dönüşüm işleminin gerçekleştiğini anlattı. Geçmiş yıllarda, çocukluğumuzda aile bütçesine katkı olsun diye gerçekleşen kullanılmış eşyaların değerlendirilmesinin faydaları gündeme geldi. Herkesin bildiği konuların bir kere daha hatırlatılarak altını çizildi. Toplantı, çevre okullarında da gerçekleştirilmek üzere planlanarak sona erdi.

GENÇLER DÜNYA SORUNLARINI ÇÖZMEYE HAZIR
Erenköy Gönüllüleri’nin desteği, Kadıköy Belediyesi’nin katkıları ile İstanbul Global Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Boğaziçi Gençlik Zirvesinin ilk oturumu 9-12 Kasım tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezinde gerçekleşti. Türkiye içinden ve Dünya çapında çeşitli ülkelerden katılımcıları ağırlayan etkinliğin bu yılki teması, “Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri” idi. Zirvenin açılış seremonisinde Birleşmiş Milletler Türkiye Ofisi Koordinasyon Yetkilisi Halide Çaylan hedeflerle ilgili bilgilendirme yaparken, aynı zamanda bu tür organizasyonların gençlerin fikirlerinin onlara ulaşmasına yardımcı olduğunu belirtti. Dünya çapında yüzbinlerce gencin katıldığı çeşitli organizasyonları bünyesinde harmanlayarak kendi alanında bir ilki başlatan zirvede delegeler uzun tartışmalar sonucu, en iyi çözümlere ulaşmaya çalıştılar. Dünya sorunlarına dikkat çekmek, gençlerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak, tarafsız bakış açısı geliştirmek ve sorunlara çözüm bulmak gibi hedefleri amaçlayan zirvenin katılımcıları dünyanın farklı bölgelerinden ülkeleri ve uluslararası kuruluşları temsil ederek farklı bakış açılarıyla çözüm önerileri üzerine çalıştılar. Bu çalışmalar sırasında bu tür etkinliklerde deneyimli “uzmanlar”, delegelere yardımcı olarak yapılan hataların en aza indirgenmesini sağladılar. Zirvenin akademik boyutunun yanı sıra gündüzleri komite çalışmaları yapan delegeler akşamları konser ve sosyal etkinliklerde eğlendiler, yabancı katılımcılar ile birlikte zirve kültürel diyaloğun merkezi haline geldi. İstanbul Global Gençlik Derneği Başkanı ve Boğaziçi Gençlik Zirvesi Genel Sekreteri Tunca Bozkurt, “Bu organizasyon ile yaşıtlarımız dünyamızın en önemli problemleri hakkında detaylı bilgi sahibi oldular. Buna ek olarak yabancı dil yeteneklerini geliştirdiler, farklı milliyetten ve okuldan çok sayıda yaşıtları ile kaynaşma fırsatı buldular. Bu organizasyonu gerçekleştirmemizde bize yardımcı olan Kadıköy Belediyesi ve Erenköy Gönüllüleri’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 

ARŞİV