Erenköy'de halk oyunları şöleni

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Salonu’nda yapıldı

28 Mayıs 2015 - 16:07
 

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Salonu’nda yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç, 2008-2009 döneminde kurulan, eğitmenleri Fatih Dönmez ve Ersin Peker yönetiminde çalışmalarını sürdüren Halk Oyunları ekibinin, Macaristan ve Yunanistan’da çeşitli festivallerde Erenköy Gönüllüleri olarak Kadıköy Belediyesini başarı ile temsil ettiklerini ve halk oyunlarını yaşatmak adına bu gösterilerin çok önemli olduğunu söyledi.
Farklı meslek ve yaş gruplarından oluşan ekibin,  uzun ve yorucu bir çalışma döneminin ardından sergilediği Gaziantep, Bitlis ve Diyarbakır yörelerine ait oyunların, özel figürlerle sahnelendiği gösteri seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Yöresel oyunların ardından, seyircilerin de katılımıyla geniş bir halay düzeni oluşturularak, davul ve zurna eşliğinde halay çekildi.
Gösteriyi izleyen Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi ve Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Aydoğan Dülger, Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç tarafından sahneye davet edildi. Eğitmenler ve halk oyunları ekibini kutlayan Dülger ve Tokuç çiçek verdiler.
Aydoğan Dülger yaptığı konuşmada, “Halk oyunlarını yaşatmak, sevdirmek ve genç nesillere aktarmak adına bu gösteriler çok önemli” dedi.
Gösteri tüm salonun coşkuyla seslendirdiği 10. yıl marşıyla sona erdi.
 

ARŞİV