Erenköy'de ‘Sayıların dili' semineri

Erenköy Gönüllü Evi’nde 8 Kasım Cuma günü “Sayıların Dili ve Farkındalık” konulu bir seminer vardı.

11 Aralık 2013 - 09:57
Erenköy Gönüllü Evi’nde 8 Kasım Cuma günü “Sayıların Dili ve Farkındalık” konulu bir seminer vardı. Serpil Hıdıroğlu tarafından verilen seminerde; yaşamamızdaki inişlerin, çıkışların ve hayatımızın her anının sayılarla belirlendiğini anlattı. Doğum tarihimizin bizim hayat şifremiz olduğunu söyleyen Hıdıroğlu, “Yaşamımızdaki her şey bir semboldür. Ailemizden tarafımıza aktarılanlar, bizim gerçeklerimizdir. Doğum tarihinden başlayan ve bizi sarıp sarmalayan tüm sayılarda güçlü ve güçsüz yanlarımızı tanıyabiliriz” dedi.
Yoğun bir kalabalığın ilgiyle izlediği seminerin sonunda kürsüye gelen Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç, Serpil Hıdıroğlu’na teşekkür etti ve konukları Gönüllü Evi olarak düzenleyecekleri seminerlere katılmaya davet etti.
 
CKM’DE SAĞLIK TOPLANTISI
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi, 19 Kasım Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde “Nükleer Tıp ve Guatr” konulu bir seminer organize ettiler. Başkan Sevgi Tokuç’un açılış konuşmasının ardından Marmara üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Tunç Öneş katılımcılara konu ile igili bilgi aktardı.
Nükleer Tıbbı, biyolojik etkiden sorumlu gama ışınları yayan madde olarak tanımlayan Doç. Dr. Öneş, iyot eksikliği hastalıklarının, doğumsal anemiler, hipotiriodi, guatr, hipertriodi mental ve fiziksel gelişme geriliği ile bozulmuş mental fonksiyonlar olduğunu söyledi.
Doç. Dr. Öneş, tiroid fonksiyonlarını değerlendirmede ilk yapılacak testlerin TSH ve serbest T4 olduğunu belirtti ve hastalıklar ile tedavi yolları hakkında bilgi aktardı.
Doç Dr. Tunç Öneş, seminer sonunda konukların sorunlarını cevaplandırdı. Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç, Doç Dr. Tunç Öneş’e teşekkür etti.
 
ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI VARDI
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Kültür ve Sanat ve Eğitim Komitesi’nin, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Dilek Pastanesi’nde verdiği kahvaltıya, Erenköy Gönüllü Evin’de daha önceden görev almış sanatçı-eğitmen Fehmi Bildik ile Necmiye Yetik, halen görev yapan öğretmenlerle birlikte Fehmi Ekşioğlu ve Zihni Paşa okullarından davet edilen öğretmenler ve gönüllüler katıldı. Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç, yaptığı konuşmada, tüm öğretmenlere kutlamaya katıldıkları için teşekkür etti. Tokuç, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım,1981 yılından beri ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Başöğretmenimiz olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.
Kahvaltıya katılan geçmiş dönem başkanları  gönüllü merkezi yönetim kurulu üyesi Ayşen Gürer, N. Zafer Aybar, Handan Benice ile Nesrin Kaynak, öğretmenlerimizle sohbet ederek hasret giderdiler.
Kahvaltıya katılan tüm öğretmenlere şair-yazar Sunay Akın’ın “Geyikli Park” adlı son çıkan kitabını armağan eden Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç, “Toplumların uygarlık düzeyi öğretmene verdiği değerle ölçülür gerçeğinden yola çıkarak; bize doğruyu, iyiyi, üzeli, milli duyguları ve Atatürk İlkelerine bağlılığı öğreten öğretmenlerimizi onurlandırmak hepimizin görevidir” dedi.
 
YEMEK YAZARI SAHRAP SOYSAL İLE SÖYLEŞİ
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat ve Eğitim Komite’sinin 21 Kasım Perşembe günü Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlediği ve Erenköy Gönüllü Evi başkanı Sevgi Tokuç’un sunumuyla başlayan etkinliğin konuğu, yemek uzmanı ve yazarı Sahrap Soysal’dı.
Güler yüzlü, pozitif kişiliği, samimi ve içten sunumuyla, konukların büyük bir keyifle izlediği Soysal , ODTÜ kimya bölümü mezunu olduğunu, uzun yıllar özel sektörde yönetici olarak çalıştıktan sonra bir tesadüf sonucu televizyonda yemek programı yapmaya başladığını söyledi. Ülkemizde yemek kültürünün çok baskın bir kültür olduğunu ve bu durumdan etkilenerek tüm Anadolu’yu gezdiğini , “Bir yemek masalı” ve “Derviş sofraları”adlı kitaplarıyla yurt dışında ödüller kazandığını söyledi. Soysal, seyircilerden gelen soruları da detaylı olarak cevapladı. Ayrıca yemek kitaplarını imzaladı ve konuklarıyla sohbet etti.
Gönüllü Merkezi Yönetim kurulu Üyeleri Ayşen Gürer, Nurhan Kutman, Gülçin Ergun, Yürütme Kurulu Konsey Üyesi N. Zafer Aybar’ın da izlediği etkinlik sonunda Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç’un yaptığı teşekkür konuşmasının ardından, Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri adına Sahrap Soysal’a plaket verdi.

ARŞİV