Erenköy'de seminer günleri

Erenköy Gönüllüleri’nin geçtiğimiz hafta üç semineri vardı. ‘4.Boyut ve Enerji’, ‘Holotrofik Nefes’ ile ‘Ebeveyn Tuzakları’ konulu seminerlere ilgi büyüktü.

29 Mart 2012 - 11:44

Erenköy Gönüllüleri’nin geçtiğimiz hafta üç semineri vardı. ‘4.Boyut ve Enerji’, ‘Holotrofik Nefes’ ile ‘Ebeveyn Tuzakları’ konulu seminerlere ilgi büyüktü.

 
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sosyal Hizmetler Komitesi’nin Nedim Güzel birlikteliğinde hazırladığı “4.Boyut ve Enerji” başlıklı seminer, Caddebostan Kültür Merkezi B Salonunda 6 Mart Salı günü yapıldı.
Yaklaşık yüz kişilik bir katılımın olduğu seminerin açılış konuşmasını Erenköy Gönüllü Başkanı Nesrin Kaynak yaptı. Evrendeki ve içimizdeki enerjiyi dışavurumculukla, imkansız olduğunu söylediğimiz olayları olumlu davranışlarla mümkün hale getirebileceğimizi, olumlu düşünürsek evrenin her istediğimizi gerçek kılacağını örneklerle açıklayan Nedim Güzel deyaptığı birbirinden şaşırtıcı uygulamalarla da seyredenleri hayretler içinde bıraktı. Sosyolog-kişisel gelişim ve NLP uzmanı Nedim Güzel, zihin gücü ile kaşıkları büktü ,seyircilerin zihnini okudu ve onlara unutamayacakları bir hipnoz deneyimi yaşattı. Nedim Güzel ikinci kez sunduğu ve yoğun ilgi toplayan interaktif çalışmasının sonunda konukların sorularını yanıtladı ve kitabını imzaladı.
 
HOLOTROFİK NEFES SEMİNERİ
 
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi ve spiritualist–eğitmen Fulya Aykaç’ın işbirliğiyle düzenlenen “Holotrofik Nefes” konulu seminer, 9 Mart Cuma günü 14.00-16.00 saatleri arasında Erenköy Gönüllü Evi’nde yapıldı.
Gönüllü Başkan Nesrin Kaynak’ın açılış konuşması ardından başlayan interaktif ve uygulamalı çalışmaya, Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi ve Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Ayşen Gürer de katıldı. İzleyiciler nefes alma tekniklerini dikkatle dinleyerek bunları kendilerinde uyguladılar. Seminer sonrasında Fulya Aykaç, izleyicilerin sorularını yanıtladı.
 
‘EBEVEYN TUZAKLARI’ NEDİR?
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Eğitim Komitesi’nin 21 Şubat Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu’nda düzenlediği, eğitmen Selen Namur’un sunduğu “Ebeveyn Tuzakları” adlı interaktif seminer, yoğun bir merak ve ilgiyle izlendi.
Selen Namur, “Deneyimsel Tasarım Öğretisi” ne dayanan seminerde, okul çağında çocuğu olan velilere, yine veli ve ebeveynlerin deneyimlerinden yola çıkan anlaşılabilir ilkeler ışığında sık sorulan sorulara yanıt verdi. “Çocuklarımızın hayatta kendi başlarına, özgüvenli bireyler olarak ayakta durabilmeleri için adım adım onlara bu sorumluluğu nasıl kazandırabiliriz?”, “Beceri kazanmalarını nasıl destekleyebiliriz?” gibi merak edilen soruları yanıtladı.
Akıcı ve yetkin bir dilme yaptığı sunumunda Selen Namur, çocukların hayatlarında eğlendiriciler arttıkça eğlenme becerilerini yitirdiklerini, çocuğa hayatı hazır olarak sunmakla hayata hazırlamak arasında önemli fark olduğunu vurguladı. İzleyenler bu seminerin en kısa zamanda tekrarını dileyerek salondan ayrıldılar.
FİZİKTEN MÜZİĞE EVRENSEL SENFONİ
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Kültür Sanat Komitesi’nin düzenlediği ve Itri İmanlı’nın sunduğu “Fizikten Müziğe-Evrensel Senfoni” başlıklı interaktif söyleşinin ikincisi, 16 Mart Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi A Salonu’nda 20.00-21.30 saatleri arasında yapıldı. Erenköy Gönüllüleri Başkanı Nesrin Kaynak açılış konuşmasının ardından, Itrî İmanlı’yı sahneye davet etti. Kendisine, özverili çalışmalarıyla bulunduğu katkılar için Kadıköy Belediye Başkanı Avukat  Selami Öztürk’ün teşekkür belgesini verdi.
Kanun ve ud virtüözü, koro şefi, bestekâr, aranjör ve aynı zamanda fizik yüksek mühendisi olan Itrî İmanlı, fizik ve müzik arasındaki köprüleri, akustik bilimini ve evrenin bütünselliğini anlattı. Görsel sunum eşliğinde yapılan ve söyleşi havasında geçen söyleşide konuklardan gelen soruları da cevaplandırdı. İmanlı, Batı müziği ile Türk müziğinin farklarını, müziğin bedensel,ruhsal ve zihinsel olarak faydalarını örneklendirerek anlattı.

Samimi sunumu ve pozitif kişiliğiyle izleyenlere hoş vakit geçirten Itri İmanlı kanunla icra ettiği üç eserle geceyi daha da renklendirdi.


ARŞİV