Erenköy'de yılbaşı kutlamaları

Erenköy Gönüllüleri, yeni yıl etkinliklerine 19 Aralık’ta “Biz Bize fasıl”da 45 kişinin katıldığı bir kutlamayla başladı. Eğlenceli geçen gecede gönüllüler bütün bir yılın yorgunluğunu attılar.

17 Ocak 2013 - 13:44
Erenköy Gönüllüleri, yeni yıl etkinliklerine 19 Aralık’ta “Biz Bize fasıl”da 45 kişinin katıldığı bir kutlamayla başladı. Eğlenceli geçen gecede gönüllüler bütün bir yılın yorgunluğunu ve stresini atıp yeni yıl için enerji depoladılar. İkinci kutlamayı çocuklarla yapmayı isteyen gönüllüler, tercihlerini Semiha Şakir Çocuk Yuvası’nda kullandılar ve orada kalan 3-6 yaş arası 80 çocukla birlikte yeni yılı kutladılar. 26 Aralık tarihinde Erenköy Gönüllü Evi Sosyal Hizmetler Komitesi’nin düzenlediği partiye; Gönüllü Evi Başkanı Nesrin Kaynak ve yardımcısı Sevgi Tokuç eşlik ettiler. Beraberlerinde ev yapımı çeşitli yiyecekler, meyve suyu, gofret ve yılbaşı pastası götüren gönüllüler, çocukları palyaço ve yüz boyamacı ile eğlendirirken diğer yandan da sevgileriyle kucakladılar. Kısa süreli de olsa çocukların yüzündeki gülümsemeyi ve içlerindeki neşeyi görmek gönüllüleri mutlu etti. Yılın son kutlaması da geleneksel olarak yapılan Gönüllü Evin’deki kutlama idi. 29 Aralık tarihinde eski ve yeni üyelerin katılımıyla gerçekleşen bu kutlama, Nesrin Kaynak’ın açılış konuşmasıyla başladı. Yeni yıl için iyi dileklerinin ardından geçmiş dönem başkanları Ayşen Gürer, Nuray Zafer Aybar ve Handan Benice de yeni yıl dilek ve temennilerini bildirdiler. Tüm yılın yorgunluğunun atıldığı ve oldukça neşeli geçen günün sonunda yılbaşı pastası hep beraber kesilip, karşılıklı hediyelerin sunuldu. Günün bitiminde 2012’ye veda edilirken, 2013’ün herkes ve ülkemiz için güzel geçmesi dileğinde bulunuldu.
 
‘BEYİN VE MUCİZELERİ’ SEMİNERİ
 
Erenköy Gönüllüleri Sosyal Hizmetler Komitesi, 8 Ocak Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi B salonunda Nedim Güzel birlikteliğinde “Beyin ve Mucizeleri” konulu bir seminer düzenledi. Gönüllü Evi Başkanı Nesrin Kaynak açılış konuşmasının ardından birçok defa gönüllülere konuk olan Nedim Güzel, seminere başladı. “İmkansız” diye bir şeyin olmadığını, beyin gücüyle birçok şeyin gerçekleştirebileceğini, pozitif düşüncenin hayatı olumlu etkilediğini vurgulayan Güzel, bunu hayat felsefesi olarak benimsememiz gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Kişinin kendi enerji ve düşünce gücüyle metallerin bükülebildiğini, parmak gücüyle insanların kaldırabileceğini, kapalı zarflardaki nesnelerin telepati yoluyla bilinebildiğini ve kişilikleri hakkında yorum yapılabildiğiini söyleyen Güzel, izleyicilerin de interaktif olarak iştirak ettiği seminerde katılımcıları hayret içinde bıraktı. Karlı ve soğuk bir İstanbul gününde katılımın çok olması gönüllüleri sevindirdi. Seminer sonunda Nedim Güzel, “4. Boyut ve Enerji” adlı kitabını imzaladı.

ARŞİV