Çernobil'in 28. yılında Kadıköy'de eylem!

Karadeniz İsyandadır Platformu, Çernobil nükleer felaketinin 28. yılında Kadıköy’de eylem yapacak.

24 Nisan 2014 - 10:59
Karadeniz İsyandadır Platformu, Çernobil nükleer felaketinin 28. yılında Kadıköy’de eylem yapacak.
  
Çernobil’in 28. Yılında Nükleere Hayır Yürüyüşü, 26 Nisan Cumartesi saat 19.30’da Altıyol Boğa heykelinden başlayacak. Yürüyüşü düzenleyen Karadeniz İsyandadır Platformu, çağrı metninde şu ifadelere yer verdi:
“26 Nisan 1986’da gerçekleşen Çernobil nükleer felaketinin 28. yılındayız. 28 yıldır sevdiklerimizi, dostlarımızı, yakınlarımızı toprağa koymaya devam ediyoruz. 28 yıl geçmesine rağmen hâlâ her gün nükleere ve bunu başımıza bela eden sisteme lanet ediyoruz.
Bütün ölümlere ve bilimsel verilere rağmen, devlet tarafından üstü küstahça örtülerek yok sayılan Çernobil’in ve sonrasında Fukuşima’nın etkileri halen tüm dünyada sürerken ve yeni nükleer sızıntı/kaza haberleri gelirken, bugün aynı vurdumduymaz ve pişkin zihniyet devam etmektedir. Çernobil'in 28.yılında ikinci Çernobil yaratmak isteyenler, Sinop İnceburun'da ağaç katliamına başlamışlardır.
26 Nisan'da yaşanmış, geçmiş bir acıyı anmıyoruz; halen süren ve daha nesillerce sürecek bir felakete ve değişmeyen bir zihniyete isyanımızı haykırıyoruz. Yaşamımızı, havamızı, suyumuzu, toprağımızı, tüm canlıları, yüzyıllar boyunca radyasyon belasına mahkum etmiş olan Çernobil katliamının 28. yılında yaşamımızı, kültürümüzü yok eden rant projelerine, yağma, talan ve sömürüye karşı doğayı ve yaşamı savunmak için herkesi birlikte haykırmaya davet ediyoruz. 
Çernobil’in 28. yılında; 26 Nisan Cumartesi günü Kadıköy'de buluşacak ve “nükleer santrallere hayır” diye haykıracağız!”


ARŞİV