Erol Bulut'un sergi CKM'deydi

Erol Bulut’un “Düşler ve Nü’ler” adlı resim sergisi, 19-30 Kasım tarihleri arasındaki Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galeri’sinde açıldı.

18 Aralık 2013 - 09:54
Erol Bulut’un “Düşler ve Nü’ler” adlı resim sergisi, 19-30 Kasım tarihleri arasındaki Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galeri’sinde açıldı.
Sanatçının “Düşler ve Nü’ler” Resim Sergisi’nde, çoğu küçük boyutlu olmak üzere 70 adet resim sergilendi. Resimlerinde temelde figür mekân ilişkisinde düşselliği tercih eden ve bu kapsamda anatomik olgu ve yapıların şiirselliği üzerinde duran Erol Bulut, sergisiyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Estetik bir değer olarak düşsel mekân ve kadın bedeni, bende her zaman düşsellik ve şiirselliğin birbirinden ayrılamaz olduğunun düşüncesine sebep olmuştur. Zaten düşselliğin temelde bir yaratıcılık olgusuna itici güç oluşturduğu tüm estetik uzmanlarınca kabul edilmektedir. Türk Resminde, yaklaşık 130 yıl öncesine dayanan ve örneklerini de müzelerdeki resimlerde gördüğümüz ‘Çıplak Resim Çalışmaları’nın Plastik Sanatlar eğitiminde akademik resim çalışmaları düzeyinde kullanılması söz konusudur. Ne yazık ki bugün farklı kesimlerce (bazen sanatçı grupları arasında da) yergiye tabi tutuluyor olsa da, çıplak resim çalışmak aynı zamanda kültürlü ve ruhen sağlıklı bireylerin yetişmesinin de aracı olarak düşünülmelidir.”
1976 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’nde eğitimini tamamlayan sanatçı, 1982’den beri Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Öğretmenliği Anabilim Dalında sanat eğitimcisi olarak görevini sürdürüyor. Sanatçı akademi yıllarından bugüne çoğu İstanbul’da olmak üzere, 23 adet kişisel resim sergisi açtı. Halen Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanlığını ve birçok kurul üyeliklerini birlikte sürdüren Erol Bulut, resim yarışmalarında jüri başkanlığı ve üyeliği de yapıyor.

ARŞİV