ESDEM ile bir sıcak gülücük yetti

Kadıköy’ün yöneticileri omuz omuza verdi toplumun gelişmesi adına güç birliği yaptı. Sonunda muhteşem bir dayanışma örneği ortaya çıktı.

24 Mayıs 2011 - 11:52

Kadıköy’ün yöneticileri omuz omuza verdi toplumun gelişmesi adına güç birliği yaptı. Sonunda muhteşem bir dayanışma örneği ortaya çıktı.
Kadıköy Belediyesi, İlçe Milli Eğitim ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi güçlerini birleştirdi ve toplum gelişimine katkıda bulunmak üzere önemli bir merkezi hayata geçirdi. Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezleri (ESDEM) adıyla 17 Mayıs 2011 Salı günü törenle hizmete açılan eğitim ve kültür kompleksi Kadıköylü yurttaşların, özellikle de kadınların sosyal yaşamda daha etkin rol üstlenmeleri için önemli bir misyon üstlenecek.
Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezleri’nin (ESDEM) açılışına Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Baş, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak katıldı. Törende konuşma yapan Kadıköy İlçe Milli Eğtim Müdürü Ferşat Ayar ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, merkezin toplum kalkınması adına önemli misyon üstlendiğini konuşmalarında vurguladılar. Başkan Öztürk, Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezleri yerel yönetim unsurları ve halk birlikteliğinin somut dayanışmasının bir örneği olduğunu belirttiği konuşmasında, “Tek çabamız eğitim ve başka alanlarda da kendini geliştirmek isteyenlere fırsat vermek. Özellikle kadınlar ve buna bağlı olarak çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak önemli. Temel taş anne. Anne kendini geliştirirse topluma iyi yetişmiş çocuklar kazandırır. Anne gelişirse aile de gelişir. Üreten kadın profilini ayakta tutmalıyız. Kadın varsa vücut tamamdır. Kadın varsa ülke tamamdır. Kadınlarımıza sunacağımız olanaklarla mesafe katetmek istiyoruz” dedi.
Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar ise konuşmasında yetişmiş insan gücünün önemine değindi. İnsan eğitimiyle başarının yakalanacağının altını çizen Ayar, “Kadıköy Belediyesi ile bir araya gelerek daha iyiyi hedefledik. Planımızı yaptık ve 67 alanda kurs açtık. Sosyal kültürel faaliyetlerden el becerilerine kadar bir çok kurs var. 1100 kadar kursiyere mezuniyet belgesi vereceğiz. Emeği geçen kurum ve kişilere teşekkür ediyorum. Hizmetler daha da artarak devam edecek” diye konuştu.
Daha sonra birlikte açılış kurdelesini kesen Kadıköy’ün sevilen yöneticileri merkezdeki çalışmaları da takip ettiler. Kursiyerlerle zaman zaman sohbet eden Öztürk ve Ayar, kursiyerlerden herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını da sordular. Kursiyerlerin sıcak ilgisi ve mutluluğuna tanık olan yöneticilerin keyfine diyecek yoktu.
Programın son bölümünde ise tüm alanlarda kursiyerlerce hazırlanan birbirinden güzel ve el emeği göz nuru çalışmaların yer aldığı muhteşem bir sergi vardı.
Tek çatı altında çeşitli faaliyetleri bir araya getirecek şekilde oluşturulan merkezde kurs salonları, seminer odaları, Açık Gardrop İkinci El Giysi Mağazası, internet kafe, çocuk ve yetişkin kütüphaneleri, çocuk eğitim sınıfı bulunuyor. Ayrıca istihdam birimi, sosyal destek birimi de unutulmamış. Tüm faaliyetlerin ücretsiz olduğu merkez Fikirtepe’de çalışmalarını sürdürecek sürdürecek.


MUSTAFA SÜRMELİ


 


ARŞİV