ESDEM Kadıköylüye umut oldu

Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezleri vatandaşa umut oldu.

28 Ocak 2014 - 16:26

Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’ün işsize iş, mesleği olmayana meslek edindirmesi amacıyla Kadıköylünün hizmetine sunduğu Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezleri vatandaşa umut oldu.

Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezleri Kadıköy’de umutları gerçeğe dönüştürüyor. Kurulduğu günden bu yana bünyesinde ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine açtığı hobi ve meslek edindirme kursları pek çok katılımcıyı meslek ve iş sahibi yaptı. Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezleri bu yılın ikinci dönem kurs kayıtlarına başladı.
İkinci dönemde; 60 Yaş Üstü Bilgisayar, Autocad, Bilgisayarlı Muhasebe, Diksiyon, Grafik Animasyon, Grafik Tasarım, İngilizce 1. ve 2. Seviye Kursları, İspanyolca, İtalyanca, Okuma Yazma, Temel Bilgisayar ve Web Tasarımı dersleri Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin desteğiyle verilecek. Kurslara kayıt yaptırmak isteyen Kadıköylü yurttaşların, 2 resim, son diploma fotokopisi ve nüfus cüzdan fotokopisi ile birlikte Kadıköy Belediyesi Fikirtepe Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi'ne başvuruda bulunabiliyorlar. 0216 545 93 50 – 545 96 91 telefonların yanı sıra http:// esdem.kadikoy.bel.tr üzerinden de bilgi alınabiliyor.
Özbey Caddesi No:111 Fikirtepe’de hizmet veren ve kurulduğu günden bu yana başvuruda bulunan yurttaşların Kadıköy ilçesi sınırları içinde oturması ön şartıyla eğitim, sosyal destek ve istihdama yönelik taleplerine cevap vermeyi hedefleyen Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezleri bünyesinde yok yok.
İŞSİZLE İŞVEREN BURADA BULUŞUYOR
İşsizliğin giderek artması ve kalifiye personel açığının gün geçtikçe daha fazla yoğunlaşması nedeniyle eğitim merkezinde eğitim alan kadın, erkek, genç, orta yaşlı ve engelli grupların istihdama yönlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmayla katılımcıların özgeçmişlerinin bir havuzda toplanması ve şirketlerin eleman ihtiyaçlarına bu havuzdan cevap verilmesi hedefleniyor. İnternet üzerinden bu buluşmayı sağlamayı amaçlayan istihdam bürosu, iş arayanlar ve işverenler için ayrı ayrı veri tabanları oluşturuyor.
HALKIN YANINDA HALKLA BERABER
Merkezde kadın, yetişkin ve çocuklara yönelik; Psikolojik Danışmanlık, Pedagojik Danışmanlık, Hukuk Danışmanlığı, Sağlık Konularında Yönlendirici Danışmanlık hizmetleri de veriliyor. Yurttaşların, yalnızlık, kimsesizlik, yoksulluk, yoksunluk, ulaşamama gibi çeşitli nedenlerle yaşamakta ve sosyal hayata katılımda güçlük çekenlerin desteklenmesi de sağlanıyor. Bu doğrultuda; ikinci el giysi ve ev eşyaları okul gereçleri ve kırtasiye desteği, çocuk bezi ve süt yardımı, hasta bezi yardımı yardımı yapılıyor.
Merkez, Belediye bünyesinde faaliyet gösteren sağlık birimlerine ve gerektiğinde diğer büyük sağlık kuruluşlarına yönlendirme konusunda da aktif rol alıyor. Her yıl Haziran-Temmuz aylarında 500 çocuk sünnet ediliyor. Özel hastanelerin sponsorluğuyla gerçekleştirilen sünnet etkinliğinde kıyafetler Kadıköy Belediyesi tarafından karşılanıyor. Sünnet çocukları ve ailelerine yönelik toplu bir sünnet düğünü de unutulmuyor. Kadıköy Belediyesi onlar için muhteşem düğünleri de organize ediyor. 
Kente uyum sürecinde çocuk, kadın, genç ve engellilerin doğa, tarih, sanat ve bilim etkinliklerine katılımları sağlanıyor. Bu kapsamda;  İl içi ve il dışı kültürel geziler, çocuklara yönelik tiyatro ve ilüzyon gösterileri, Anıtkabir gezileri, müze gezileri, piknik, Boğaz gezileri, yurt dışı gezileri, tiyatro, sinema, konferanslar, fuarlar ziyaret ediliyor.

ARŞİV