ESDEM'in sertifika töreni

Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi 2013-2014 Eğitim Dönemi Yıl Sonu Sertifika Töreni ve Yıl Sonu Sergi Açılışı, 23 Mayıs Cuma günü yapıldı.

28 Mayıs 2014 - 13:54
Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezi 2013-2014 Eğitim Dönemi Yıl Sonu Sertifika Töreni ve Yıl Sonu Sergi Açılışı, 23 Mayıs Cuma günü yapıldı.
 
 
Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen eğitimlere devam eden kursiyerler, sertifikalarını törenle aldı.
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Baş, Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tülin Ergüner, öğretmenler ve kursiyerlerin katıldığı tören, Soma’da hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşu ile başladı. ESDEM faaliyetleri ile ilgili kısa bir film gösterisinin ardından öğretmenlere teşekkür belgesi, öğrenci temsilcilerine de katılım belgeleri verildi. Tören, sergi açılışıyla sona erdi.
Kursiyerlerin el emeklerinin yer aldığı sergi, 23-25 Mayıs tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi ve Fuaye Alanı’nda gezildi.
 
27 BRANŞTA EĞİTİM VERİLİYOR
Mayıs 2010 yılında hizmete giren Kadıköy Belediyesi Eğitim ve Sosyal Destek Merkezleri (ESDEM), tek çatı altında çeşitli faaliyetleri bir arada bulundurarak hizmet vermek amacıyla kuruldu. ESDEM, başvuruda bulunan yurttaşların Kadıköy ilçesi sınırları içinde oturmak ön şartı ile eğitim, sosyal destek ve istihdama yönelik taleplerine ücretsiz cevap veriyor.
ESDEM bünyesinde bulunan Eğitim Bürosu’nda; Hobi Eğitimleri, Mesleki Eğitimler, Kişisel Gelişim Eğitimleri, Sosyal Duyarlılık Eğitimleri ve Çocukların Başarısını Destekleyen Eğitimler düzenleniyor. Bunun yanı sıra mesleki eğitim kurslarından mezun olan kursiyerlerin mesleki alanlarına uygun işlere yerleştirilmelerine yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Merkezde verilen kurslar, Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile sürdürülüyor.

2013-2014 Eğitim yıllında 27 farklı branşta, toplam 58 gruba ücretsiz kurs hizmeti verildir. Merkezden 2013-2014 eğitim yılında toplam 838kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Mayıs 2010’dan bu yana toplam 37 bin 95 kişiye hizmet verildi.
Cuma günü düzenlenen törende de Fikirtepe ESDEM’de düzenlenen 60 Yaş Üstü Bilgisayar, Ahşap Süsleme, Aşçılık, Bağlama, Biçki-Dikiş, Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım, Bilgisayarda Döküman ve Belge Hazırlama, Cilt Bakımı ve Makyaj, Dans, Diksiyon, El Nakışı, Fotoğrafçılık, Grafik Animasyon, İğne Oyası, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Makina Nakışı, Model Gemi Yapım, Office Kullanımı, Okuma-yazma, Pastacılık, Pilates, Resim, Temel Bilgisayar, Web Tasarım ve Şaşkınbakkal ESDEM’de düzenlenen İngilizce, Resim ve Takı-Tasarım kurslarına devam edenlerin sertifikaları verildi.  

ARŞİV