ESNAF İLE 2014 değerlendirmesi

Sahrayicedid esnafıyla 2014 yılı değerlendirmesi yapan Başkan Nuhoğlu, 2015’te projelerin yaşama geçirileceğini söyledi

26 Aralık 2014 - 10:21

Mustafa SÜRMELİ

 
Sahrayıcedit Mahallesi esnafı Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı Sahrayıcedid Mahalle Temsilciliği tarafından 18 Aralık Perşembe günü akşamı Defne Parkı’nda düzenlenen toplantıda, esnafın sıkıntı ve beklentilerini dinleyen Başkan Nuhoğlu, gelen talepleri not aldı.
Mahalle esnafının yanı sıra Kadıköy Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Sahrayıcedid Mahalle Muhtarı Seval Özkan, CHP İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Deniz Yücesoy’un da katıldığı toplantının, sosyal demokrat belediyecilik ilkeleri doğrultusunda; sorunların yerinde çözümü anlayışıyla düzenlendiği belirtildi.
ESNAF MUTLU, DESTEK TAM
Sahrayıcedit Mahallesi esnafının ilgi gösterdiği toplantıda, bir belediye başkanının bizzat mahalleye gelerek esnafın sorunlarını dinlemesi ve kendilerine yakın ilgi göstermesinden etkilendiğini söyleyenler çoğunluktaydı. Söz alan esnaftan bazıları “Niyetiniz samimiyse vazgeçmeyin. Biz yanınızdayız” diye Nuhoğlu’na destek verdi.
Başkan Nuhoğlu, toplantıda söz isteyen esnafı tek tek dinledi, sorun ve istekleri not aldı. Kadıköy’ün genel bir değerlendirmesini yapan Başkan Aykurt Nuhoğlu, kentin spor, yuva, park gibi sosyal ve yeşil alanlara ihtiyaç duyduğunu vurguladı.
Göreve geldikleri ilk altı ay içinde Kadıköy Belediyesi’nin kente ilişkin 5 yıllık stratejik planını hazırlayıp tamamladıklarını, akabinde uygulamaya geçtiklerini anlatan Nuhoğlu, yerel yönetim alışkanlığı ve mahalle kültürünü geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Nuhoğlu,  bu amaçla Kadıköy’de geniş katılımlı toplantılar yaptıklarını, ihtiyaçları tespit ettiklerini belirtti.
Toplantı sonunda, CHP İlçe Örgütü’ne desteklerinden dolayı Kadıköy’ün ileri gelen isimlerinden Ali Çebioğlu’na, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu örgüt adına plaket hediye etti. Plaketi Ali Çebioğlu’nun oğlu Seyfi Çebioğlu aldı.

ESNAFIN YENİ YIL TEMENNİSİ

-Ramazan Ateş: Mağaza sahibiyim. 30 yıllık Sahrayıcedidliyim. Bu zamana kadar başkanın geldiğini ve bizi dinlediğini görmedim. Belediyemizden Atatürk, İnönü Caddelerine bisiklet yolu, otopark yeri yapmasını bekliyorum. Otopark olmaması büyük sorun. Yılbaşı geldi. Sadece Bağdat değil, Atatürk ve İnönü Caddeleri de süslensin. Yürüyüş, kaykay, gibi parkurlar yapılsın.
-Veysel Dursun (Köfteci Şükrü): Yeni yıldan sağlık bekliyoruz. İşler bu aralar durgun. Belediye başkanımızdan memnunum. 40 yıldır esnafım bütün yatırım Bağdat Caddesi’neydi eskiden. İlgi alaka yoktu buralara. Başkanımızda bu ilgiyi gördüm. Mahallemiz de güzelleşsin.
-Serkan Gürdal: Yeni yıldan pek bir beklentim yok açıkçası. Eğlenen eğlensin. Bir de çok fazla ışıklandırmak falan, hani dünyada o kadar aç varken, çok da fazla gerek yok diye düşünüyorum. Yeni yıl iyi gelsin.
-Atacan Arslan: Herkes güzel, mutluluk içinde yaşasın yeter. Yeni yıldan bunu bekliyorum. Sadece Bağdat Caddesi değil, Sahrayıcedid ve civarına da ilgi gsterilsin.  
-Seyfi Çebioğlu: Yeni yılın hayırlı olmasını diliyorum. Mahallemiz güzel. Seviyorum. Başkanımızın çok konuları halledeceğine inanıyorum. Toplantı çok güzel geçti. Başkan böyle olmalı. Halkın, esnafın hele küçük esnafın sorunlarını halletmesi lazım.
 

 


ARŞİV